Uutta tekniikkaa koululaisille ja maata rakentamiseen

Kaupunginhallitus esittää valtuustolle hyväksyttäväksi määrärahojen muutoksia.

Vantaa hankki vuonna 2014 koululaisten käyttöön 16 000 tablet-laitetta. Laitteet uusitaan hankkimalla 800 uutta tablet-laitetta ja 12 500 Cromebook -laitetta. Jatkossa laitteita hankintaan noin 7 500 vuodessa. Hankintojen arvo on yhteensä kolme miljoonaa euroa. Jatkossa hankinnat totutetaan leasingrahoituksella.

Maanostoon varatulla määrärahalla on tarkoitus hankkia maata Lahdenväylän meluvallin rakentamista varten, Tuupakan varikon tontti ja tilat Kiinteistö Oy Erikakselta. Mikäli valtuusto hyväksyy korotuksen, kiinteän omaisuuden ostoon on vuonna 2017 käytettävissä 15,1 miljoonaa euroa.

Vuoden 2017 osavuosikatsauksen mukaan kuluvan vuoden tulos tulee olemaan Vantaalla positiivinen. Verotuloennuste on tarkentuessaan parantunut. Nyt näyttää siltä, että verotuloja kertyy 976 miljoonaa euroa. Maankäytön sopimustuotot, maksutuotot ja maanmyyntituotot ylittyvät arvioidusta. Tilikauden tulosennuste on 29 miljoonaa euroa.

Kaupunginhallitus esittää valtuustolle hyväksyttäväksi asemakaavamuutokset:

Tikkurila, Kukkakedon asuinalueen täydennysrakentamisessa uudet rakennukset sijoittuvat Unikkotie 6:een, matalan liikerakennuksen paikalle ja Neilikkatie 4:ään, nykyisen parkkialueen kohdalle. Tiilimuuratuissa tai puuverhoilluissa rakennuksissa on kahdeksan kerrosta, Unikkotien varressa osittain seitsemän.

Kivistö, Marmorikuja 6 muutoksella nostetaan asuinpientalojen korttelialueella sijaitsevan tontin rakennusoikeuden määrää 146 kerrosneliömetrillä. Alue sijaitsee Kivistön vanhan pientaloalueen keskiosissa.

Julkaistu: 25.9.2017 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter