Vaskivuoren lukion kamarikuoro vei voiton Euroopan lapsi- ja nuorisokuorokilpailussa

Kuva: Elina Arokannas

Vantaan Vaskivuoren lukion kamarikuoro vei lapsi- ja nuorisosarjan voiton Euroopan yleisradioyhtiöiden kuorokilpailussa 15.10. Kansainvälisen kilpailun lapsi- ja nuorisosarjan voitto on ensimmäinen Suomessa.

- Kuoro on nyt siis palkittu Euroopan parhaaksi lapsi- ja nuorisokuoroksi ja tulee jäämään EBU:n musiikkitoiminnan historiaan. Erityisen saavutuksesta tekee se, että kyseessä on lukiokuoro, jossa laulajiston vaihtuvuus on suurta verrattuna esimerkiksi musiikkiopiston yhteydessä toimiviin kuoroihin. Ilman Vaskivuoren lukion musiikin- ja tanssin erityistehtävää tällaisia tuloksia ei olisi mahdollista saavuttaa, lukion rehtori Elina Arokannas sanoo.

Kuoron johtajana toimii musiikin lehtori Jonna Vehmanen. Hän on johtanut lukion kuoroa vuodesta 2011 lähtien ja valitsi kuoron ohjelman kilpailuun. Tavoitteena Vehmasen mukaan oli monipuolinen ohjelmakokonaisuus, jossa on draamallinen kaari.

- Sarjan voitosta on huikeat tunnelmat koko kuorolla. Kilpailun taso oli kova ja oli jo itsessään voitto olla mukana finaalissa. Ohjelmastamme tykättiin kokonaisuutena, mutta myös yksilöt pääsivät loistamaan esityksessämme, Jonna Vehmanen sanoo.

Kuoro esitti Let the Peoples sing -kilpailun finaalissa Sanna Salmisen joikusovituksen, Läksin minä kesäyönä käymään -kansanlaulun, Nils-Eric Fougstedtin Tiga blottin sekä Go down, Moses. Sarjan muut kolme kilpailijaa tulivat Norjasta, Virosta ja Isosta-Britanniasta.

Tänä vuonna kilpailun finaali oli 15.10. Suomessa, Helsingin Musiikkitalolla. Finaalin lähetykset löytyvät tallenteina Yle Areenasta. Kaikki voittajatiedot löytyvät kilpailun sivuilta.

Eurooppalaiset yleisradioyhtiöt ovat perustamisestaan lähtien olleet tärkeässä roolissa kuoromusiikin kehittäjinä. Vuonna 1961 käynnistynyt Let the Peoples Sing -kilpailu on säilyttänyt korkean musiikillisen tason kautta historiansa ja herättää edelleen yleisradioyhtiöiden kiinnostuksen sekä osallistua että välittää tapahtuma laajalle kansainväliselle yleisölle.

Julkaistu: 16.10.2017 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter