Valmennustalojen tilatarpeet kaupunginhallituksen käsittelyyn

Vantaan kaupunginhallitus käsittelee maanantaina 23. lokakuuta lisätilojen vuokraamista työllisyyspalveluiden valmennustalo Reelille.

Kaupungilla on kolme valmennustaloa, joissa järjestetään pitkäaikaistyöttömille kuntouttavaa työtoimintaa ja työkokeilua. Valmennustalo Valossa Korsossa on 126 päivittäistä asiakaspaikkaa, Koutsissa Tuupakassa 97 asiakaspaikkaa ja Reelissä Koivukylässä 20 asiakaspaikkaa. Selvityksen mukaan valmennustalo Valon tilat ovat niin huonokuntoiset, että osa toiminnoista siirretään uusiin tiloihin Lummetielle ja osa muihin valmennustaloihin. Etenkin Reeliin on tarkoitus keskittää useita toimintoja.

Valmennustalo Reeliin sijoitetaan työskentely- ja varastointitilaa vaativaa toimintaa. Tiloissa toimii nykyisin pesula, kalustekierrätys ja logistiikkapaja. Näiden lisäksi tiloihin on tarkoitus keskittää Valon ja Koutsin remonttipajat, Koutsin logistiikkapaja sekä Valon uusioverstas, jossa muun muassa kierrätetään kaupungin käytöstä poistettuja tietoteknisiä laitteita ja korjataan polkupyöriä.

Reeliä on tarkoitus laajentaa 836,5 neliöstä 2 086,5 neliöön. Näin tiloihin saadaan vähintään 60 uutta asiakaspaikkaa Valosta ja Koutsista siirtyvien asiakaspaikkojen lisäksi. Tilojen vuokraaminen VTK Kiinteistöt Oy:ltä kustantaisi 240 000 euroa vuodessa.
Toimintoja keskittämällä saadaan synergiaetuja, logistiikka paranee, tuotantoprosessit nopeutuvat sekä tilojen ja laitteiden hukkakäyttö vähenee. Tämä myös pienentää kustannuksia ja parantaa asiakkaiden palveluita.

Muita listalla olevia asioita

  • Asemakaavamuutos Hämeenkylässä: asuntoja Lammasrinteeseen
  • Lausunto Uusimaa-ohjelma 2.0:n luonnoksesta ja ympäristöselostuksesta
  • Pääkaupunkiseudun kaupunkien yhteistyösopimus
  • Vuoden 2017 kulttuuripalkinto

Kokouksen esityslista on nähtävillä kokonaisuudessaan osoitteessa paatokset.vantaa.fi.

Julkaistu: 20.10.2017 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter