FCC -kilpailun logo

Future City Challenge etsii arkea helpottavia sovelluksia

Vantaa on viiden muun kaupungin kanssa mukana Future City Challenge -kilpailussa, jossa etsitään uusia ratkaisuja ja sovelluksia helpottamaan kaupunkilaisten arkipäivää. Kilpailu on suunnattu kaupunkihaasteista kiinnostuneille yrityksille, startupeille ja opiskelijoille.

Kisaan ilmoittautuminen on jo käynnissä ja jatkuu 3.12. asti. Varsinaisesti kisa starttaa KickOff-tapahtumassa Espoossa keskiviikkona 22.11. Kilpailutyöt esitetään maksimissaan viiden minuutin videoina, joiden palautus on 31. tammikuuta mennessä. Koko kisan voittaja julistetaan ystävänpäivänä 14.2.2018

Kilpailun järjestävät yritykset IBM, Digita ja Etteplan. Mukana ovat Vantaan lisäksi Helsinki, Espoo, Oulu, Jyväskylä ja Tampere. Jokainen osallistuva kaupunki julkistaa useita tosielämän haasteita sovelluskehittäjille ratkottavaksi. Parhaat ja toteuttamiskelpoiset ratkaisuideat palkitaan kunkin kaupungin osakilpailussa, ja samalla on mahdollisuus myös uusien liiketoimintamallien lentävään lähtöön.

Vantaan tarkat haasteet esitellään kilpailun KickOff-tilaisuudessa 22.11. Urban Millissä. Vantaan osakilpailun voittaja saa 4000 euroa, ja myös toiseksi, kolmanneksi ja neljänneksi tulleet palkitaan pienemmillä summilla.
- Vantaa on moderni kaupunki, jossa halutaan ehdottomasti edistää erilaisten innovatiivisten, arkea helpottavien ja kustannustehokkaiden ratkaisujen löytymistä. Odotan innolla, minkälaisia sovellusideoita saamme, sanoo kilpailun yhtenä tuomarina toimiva, Vantaan elinkeinojohtaja Jose Valanta.

Kisaan osallistujille annetaan pääsy kaupunkien avoimeen dataan Etteplanin johtavan IoT-asiantuntijaorganisaation tuella. Digita tarjoaa maan kattavan LoRaWAN-teknologiaan perustuvan IoT-verkkonsa ja IBM Bluemix-innovaatioalustan, joka sisältää mm. IBM Watson -tekoälykyvykkyyksiä ja IoT-alustan.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen: www.futurecitychallenge.fi, FCC Facebookissa

Julkaistu: 6.11.2017 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter