Tähderuuan jakoa

Vantaan Yhteinen pöytä valittiin Vuoden keittiöteoksi

Vantaan kaupungin ja Vantaan seurakuntien Yhteinen pöytä verkostoineen on voittanut Vuoden keittiöteko -kilpailun, jossa etsitään ammattikeittiöiden toimintamalleja, teknologiaa tai palvelumalleja uudistaneita ihmisiä ja tekoja.

Vuoden Keittiöteko -palkinnon myöntänyt tuomaristo kiitti Yhteistä pöytää rohkeudesta ja kyvystä ajatella ja toteuttaa perinteisiä asioita uudella tavalla. Lisäksi tuomaristo kiinnitti huomiota hävikkiruoan logistiikan tehokkuuteen, mallin monistamisen mahdollisuuteen jopa EU-tasolla sekä yhteisen ruokailun sosiaalisen vaikutuksen huomioimiseen ja edistämiseen.
- Palkinto oli meille yllätys, koska yleensä meitä ei nähdä perinteisenä keittiötoimijana. Palkinnossa Yhteinen pöytä -verkostolle on merkittävää se, että meidän toiminnastamme on bongattu laatu. On tärkeää, että myös ruoka-avun kentällä nähdään tarpeellisena laadukas ruuan käsittely, sanoo Yhteisen pöydän palveluesimies Hanna Kuisma.

- Tärkeää palkinnossa meille on myös se, että Yhteisen pöydän kokonaismallin sosiaalinen ja ekologinen kestävyys on huomattu. Että me hyötykäytämme hävikkiruokaa ja tuotamme sen avulla sosiaalista ja yhteistä hyvää.

Yhteinen pöytä valittiin voittajaksi kilpailun järjestäjien mukaan ylivoimaisella äänienemmistöllä. Kilpailuun on kuka tahansa saanut ehdottaa sopivaa ehdokasta. Näistä kilpailun järjestäjä Fredman Group valitsi kymmenen kärkiehdokasta, joista tuomaristo päätti voittajan.

Kilpailun palkintona on neljän hengen matka voittajan työyhteisölle Bocuse d’Or -Euroopan osakilpailuun Torinoon 10.–12.6.2018.
Vuoden keittiöteko -palkinto jaettiin nyt toista kertaa. Palkinnon jakaa Fredman Group, joka tuottaa tietoa, osaamista ja teknologiaa keittiöiden kehittämiseen.

Tuomaristo:
Mika Halmesmäki, toimitusjohtaja, Kespro
Risto Mikkola, luova johtaja, Kotipizza Oyj
Heli Koivuniemi, päätoimittaja, Aromi-lehti
Risto Karmavuo, johtaja, Place to be Haaga
Seija Kurunmäki, johtaja, ELO-säätiö
Marjut Huhtala, toiminnanjohtaja, AMKO ry
Merja Ahola, ruokapalvelupäällikkö, Sodankylän kunta
Peter Fredman, toimitusjohtaja, Fredman Professional Kitchen Oy

www.yhteinenpoyta.fi

Julkaistu: 7.11.2017 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter