Valtuusto päättää budjetista

Vantaan kaupunginvaltuusto päättää 13. marraskuuta Vantaan vuoden 2018 budjetista. Katso suora kokouslähetys maanantaina kello 14 alkaen osoitteessa vantaakanava.fi.

Vantaan talous on saatu paremmalle uralle ja velkaantuminen on taittunut. Kaupungin lainamäärä laskee selvästi vuonna 2017, ja tavoitteena on pitää lainakanta alle miljardissa valtuustokauden lopussa. Talousarvion pohjana on valtuustoryhmien keväällä tekemä sopimus, jossa sovittiin muun muassa veroprosenttien pitämisestä nykytasolla sekä investointikatosta.

Vuonna 2018 kaupunki investoi 106 miljoonaa euroa muun muassa päiväkotien ja koulujen rakentamiseen, rakennusten peruskorjauksiin ja kunnallistekniikan rakentamiseen. Kaupungin kokonaisinvestoinnit vuonna 2018 ovat 130 miljoonaa euroa. Kunnallistekniikan investointitaso nostetaan 39,9 miljoonaan euroon vuonna 2018 korjausvelan kasvun pysäyttämiseksi.

Kaupunginjohtajan valinta ja johtajasopimus

Valtuusto myös valitsee kokouksessaan Vantaalle uuden kaupunginjohtajan. Kaupunginjohtajan virka vapautuu 1.3.2018 alkaen nykyisen kaupunginjohtajan Kari Nenosen jäädessä eläkkeelle.

Virkaa haki määräaikaan mennessä kymmenen henkilöä, joista yksi on perunut hakemuksensa. Lisäksi yksi henkilö antoi 20. lokakuuta mennessä suostumuksensa virkaan.

Kuntalain mukaan kunnan ja kunnanjohtajan välille on tehtävä johtajasopimus, joka tukee johtamista sekä selkeyttää työnjakoa kaupunginjohtajan ja poliittisen johdon välille.

Kokouksen esityslistaan voi tutustua tarkemmin osoitteessa paatokset.vantaa.fi.

Vantaa-kanava seuraa johtajavalintaa

Kaupunginjohtajan valinta näytetään suorana osoitteessa vantaakanava.fi kello 14 alkaen maanantaina. Valinta on aiheena myös Vantaa-kanavalla juuri julkaistulla puffivideolla. Siinä kuntalaiset kertovat, mitä toivovat ja odottavat tulevalta kaupunginjohtajalta: https://vantaakanava.fi/terveisia-tulevalle-kaupunginjohtajalle/

Kaupunginjohtajaksi valittu lähettää videoterveisensä kaupunkilaisille heti valinnan jälkeen. Terveiset jaetaan kaupungin kanavissa maanantai-iltana.

Myös kaupunginvaltuuston kyselytunti näytetään suorana Vantaa-kanavalla. Se pidetään torstaina 9. marraskuuta noin kello 17.30 alkaen.

Julkaistu: 8.11.2017 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter