Sinivalkoinen kahvihetki johdattaa juhlaan myös Vantaalla

Kuva: Pertti Raami

Ympäri Suomen vietetään sinivalkoista kahvihetkeä itsenäisyyspäivän aattona 5.12. kello 14. Myös Vantaan kaupungin toimipisteissä kokoonnutaan satavuotiaan Suomen kunniaksi juhlakahvien ääreen.

–Työyhteisöt järjestävät kahvituksen itsenäisesti tahoillaan. Jos kahvihetkelle sovittu valtakunnallinen kellonaika ei sovi jonkin työpaikan aikatauluihin, yhteisen kahvihetken voi sijoittaa myös muualle päivään. Tärkeintä on yhdessä juhlistaa Suomen satavuotispäivän aattoa, Vantaan Suomi 100 -aluekoordinaattori Neetta Eriksson kertoo.

Kahvihetkeä vietetään sekä kodeissa että työpaikoilla

Vantaan kaupunki kannustaa myös vantaalaisia sekä kaupungissa toimivia yrityksiä ja järjestöjä osallistumaan juhlakahveihin. Juhlahetken voi järjestää esimerkiksi kutsumalla ystävän kylään. Eri toimijat taas voivat kutsua asiakkaitaan ja yhteistyökumppaneitaan osallistumaan sinivalkoiseen kahvihetkeensä.

Jos kahvitilaisuus on kaikille avoin, se kannattaa ilmoittaa Suomi 100 -tapahtumakalenteriin osoitteessa http://suomifinland100.fi/onnea-satavuotias-suomi/kahvita-liputa-valaise.

Vantaalaiset voivat osallistua sinivalkoiseen kahvihetkeen esimerkiksi Vantaan kaupunginmuseolla 5.12. järjestettävässä Valon juhlassa, missä vieraille tarjotaan maksuttomat kahvit kello 14. Valon juhla Facebookissa: facebook.com/events/1959762104245297/

Tunnelmaa luodaan myös juhlaliputuksella ja -valaisulla

Valtakunnallisen kahvihetken lisäksi Suomen itsenäisyyttä juhlistetaan tänä vuonna liputtaen ja valaisten.

Juhlaliputus alkaa poikkeuksellisesti jo itsenäisyyspäivän aattona, tiistaina 5.12. kello 18, ja se jatkuu yön yli aina itsenäisyyspäivän iltaan kello 22 asti. Liput valaistaan pimeän ajaksi. Valaisemattomat liput nostetaan salkoihin itsenäisyyspäivänä 6.12. kello 8 ja lasketaan kello 20. Sisäministeriön antama liputusohje: http://intermin.fi/suomen-lippu/liputuspaivat/2017#itsenaisyyspaiva

Juhlan kunniaksi kaikkialla Suomessa valaistaan myös rakennuksia, patsaita, toreja, puistoja ja muita tunnettuja maamerkkejä. Oman sinivalkoisen valaisun voi toteuttaa myös työpaikalla tai kotona. Valot sytytetään itsenäisyyspäivän aattona, tiistaina 5.12. kello 18 ja valaisu päättyy torstaiaamuna 7.12. kello 9 mennessä. Perinteiseen tapaan itsenäisyyspäivän iltana kodeissa sytytetään ikkunoille kaksi kynttilää kello 18.

Myös oman juhlavalaisun tai -liputuksen voi ilmoittaa Suomi 100 -tapahtumakalenteriin: http://suomifinland100.fi/onnea-satavuotias-suomi/kahvita-liputa-valaise.

Lisätietoja

Tutustu Kahvita, liputa, valaise -ohjeisiin Suomi 100 -organisaation sivuilla:

Kaikki Suomen syntymäpäiväviikon tapahtumat Vantaalla löydät osoitteesta vantaa.fi/syntymäpäiväviikko.

Julkaistu: 10.11.2017 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter