Ritva Viljanen Vantaan kaupunginjohtajaksi

Ritva Viljanen Vantaan kaupunginjohtajaksi

Vantaan valtuusto valitsi valtiotieteen maisteri, oikeustieteen kandidaatti Ritva Viljasen (s. 1958) Vantaan kaupunginjohtajaksi.

Viljanen on toiminut pitkään Helsingin kaupungilla apulaiskaupunginjohtajana ja on tällä hetkellä Sitran vanhempi neuvonantaja. Aikaisemmin Ritva Viljanen on toiminut muun muassa sisäasiainministeriön kansliapäällikkönä ja hallitusneuvoksena, väestörekisterikeskuksen ylijohtajana ja oikeusministeriön lainsäädäntöneuvoksena.

Vantaalainen Viljanen totesi valinnan jälkeen: ”Tulevat päivät näyttävät valoisalta. Aikuisikäinen elämäni on kulunut Vantaalla. Vantaa on näinä vuosina kehittynyt ja erityisesti viimeisten vuosien kehitys ollut huomattavaa.

Vantaa tunnetaan ja tänne halutaan. Tänne sopii jokainen. Vantaa on hyvä paikka asua ja sellainen sen tulee olla jatkossakin.

Haluan avata mahdollisimman monia ovia, tavata päättäjiä, työntekijöitä ja kaupunkilaisia. Tässä työssä ei tarvita yksittäisiä sankareita, vaan kyse on joukkuepelistä.”

Vantaan kaupunginjohtajan virka tulee avoimeksi, kun nykyinen kaupunginjohtaja jää eläkkeelle 1.3.2018 alkaen.

Tässä on Vantaan tuleva kaupunginjohtaja - katso tunnelmat

Katso videolta vastavalitun kaupunginjohtajan tuoreet tunnelmat. Ritva Viljanen kertoo videolla myös, millaisen johtajan Vantaa hänestä saa ja millaisena kaupunkina hän näkee Vantaan.

Vantaa kanava: Ritva Viljasesta Vantaan kaupunginjohtaja

Julkaistu: 13.11.2017 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter