Neljän vantaalaisyrityksen ympäristötyö palkittiin Ekokompassi-sertifikaatilla

Uudet Ekokompassi-sertifikaatit jaettiin Vantaan kaupungintalolla / Kuva: Sakari Manninen

TKP Print, Kanresta Oy:n Ravintola Heijastus ja Café Einstein sekä Airport Hotel Bonus Inn palkittiin 16.11. sitoutumisestaan ympäristön huomioivaan toimintaan. Vantaalaisyrityksille myönnettiin Ekokompassi-sertifikaatit, jotka jaettiin Vantaan kaupungintalolla.

Ekokompassi on ympäristöjärjestelmä, joka tukee pieniä ja keskisuuria yrityksiä ottamaan käyttöön ja kehittämään ympäristöystävällisiä toimintamalleja. Sertifikaatin saaneet yritykset ovat läpäisseet ulkopuolisen tarkastuksen ja osoittaneet, että noudattavat sertifikaatin vaatimuksia.

Vantaan kaupunginjohtaja Kari Nenonen jakoi sertifikaatin saaneille yrityksille tunnustusta erinomaisesta työstä ympäristön hyväksi.

–Toivon, että tekemänne hyvä työ jatkuu, ja toivon myös, että Ekokompassi otettaisiin tulevaisuudessa Vantaalla käyttöön entistä laajemmin, Kari Nenonen totesi.

Ekokompassin kaltainen luotettava tapa mitata yritysten ympäristöjohtamista antaa kaupungille myös jatkuvasti paremmat edellytykset huomioida ympäristökriteerit hankintoja kilpailuttaessaan ja yhteistyökumppaneita valitessaan.

Pääkaupunkiseudulla kehitetyn sertifikaatin käyttö laajenee

Ekokompassi-sertifikaatin auditointi tehdään uudelleen kolmen vuoden välein. Sertifikaatti myönnettiin nyt Airport Hotel Bonus Innille kolmatta kertaa, ja Ravintola Heijastus ja Café Einstein puolestaan palkittiin toistamiseen.

Digipaino TKP Print vastaanotti Ekokompassi-sertifikaatin ensimmäistä kertaa.

–Olemme tehneet töitä Ekokompassi-sertifikaatin eteen puolitoista vuotta. Digipainona käytämme paljon sähköä, ja olemme pyrkineet vähentämään sen kulutusta muun muassa ledivalaistuksella. Lisäksi olemme siirtyneet vihreään sähköön. Tästä on hyvä jatkaa, TKP Printin toimitusjohtaja Teppo Lehtinen kertoi.

Ekokompassi-ympäristöjärjestelmä on syntynyt pääkaupunkiseudun kaupunkien, HSY:n, HSL:n ja Helenin vuosina 2008–2011 tekemän yhteistyön pohjalta. Vuonna 2018 Ekokompassi otetaan käyttöön myös muualla Suomessa.

Lisätietoja: ekokompassi.fi

Julkaistu: 16.11.2017 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter