Vantaan kulttuuripalkinto Meiju Suvakselle

Kuva: Sami Muhonen

Vuoden 2017 Vantaan kulttuuripalkinto myönnettiin tänään laulaja Meiju Suvakselle. 10 000 euron arvoinen tunnustus jaettiin nyt 41. kerran.

Meiju Suvas on artisti, joka on pitkään ja ansiokkaasti toiminut suomalaisten tunteiden tulkkina. Tänä vuonna Suvas juhlii 35-vuotista taiteilijanuraansa.

Helsingissä syntyneen ja sittemmin vantaalaistuneen Meiju Suvaksen elämä on lapsuudesta saakka ollut musiikin värittämää. Koko kansan suosikiksi Meiju Suvas nousi vuonna 1982 ilmestyneen Tahdon sinut -singlen sekä hetkessä platinaa myyneen Meiju-pitkäsoiton myötä. Läpimurron jälkeen hittejä on riittänyt.

Vuosien varrella monipuolinen laulaja on viihdyttänyt suomalaisia muun muassa konserttisaleissa, ravintoloissa, laivoilla, musikaaleissa ja Etelä-Euroopan lomakohteissa. Hän on edustanut Suomea ulkomailla eri laulukilpailuissa sekä esiintynyt YK-sotilaille Etelä-Libanonissa ja Golanilla.

Meiju Suvas on tinkimätön artisti ja vahva tulkitsija. Hän on valloittanut yleisön sydämet ympäri Suomen ja lähtenyt aina innolla mukaan erilaisiin projekteihin.

Vantaalaisia Meiju Suvas on ilahduttanut niin keikoillaan kuin esimerkiksi Teatteri Vantaan tuotannoissa. Juhlavuotensa pääkonsertin Suvas piti vastikään Kulttuuritalo Martinuksessa, missä hän esiintyi Vantaan Viihdeorkesterin ja monien iskelmälegendojen kanssa. Konsertti sai televisio-ensi-iltana viime viikonloppuna. Alfa-tv:n ohjelmistoon kuuluvan taltioinnin voi nähdä kanavalta esimerkiksi keskiviikkona 13.12.2017 kello 18.

Vantaan kulttuuripalkinto on tunnustus ansioista taiteen ja Vantaan kaupungin taide-elämän hyväksi. Päätöksen kulttuuripalkinnon myöntämisestä tekee kaupunginhallitus vapaa-ajan lautakunnan esityksestä.

Edellisinä vuosina palkitut henkilöt ja yhteisöt.

Julkaistu: 11.12.2017 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter