Hengailemasta liikunnan pariin

Aktiivinen nuorisotyö on saanut Hakunilan nuoria mukaan ohjattuun vapaa-ajan toimintaan.

Viime syksystä lähtien Vantaan nuoriso- ja liikuntapalvelut, Hakunilan alueen suomenkieliset koulut, kirjasto, poliisi, seurakunta ja VNMKY ovat tehneet tiivistä yhteistyötä nuorten hvyinvoinnin edistämiseksi Hakunilan alueella. Nuoria on muun muassa ohjattu aiempaa tehokkaammin ohjatun vapaa-ajan toiminnan pariin. Häiriöt alueella ovat vähentyneet, kun nuorille on järjestetty aiempaa enemmän vapaa-ajan tekemistä, jossa on mukana turvallisia aikuisia.

– Hakunilan tilanne on rauhoittunut viime syksystä näkyvästi nopean puuttumisen ansiosta, ja suurin osa nuorista on löytänyt mielekästä ja rauhallista ajanvietettä. Nuorille on esimerkiksi järjestetty lisää liikuntapainotteista harrastetoimintaa, kertoo Hakunilan alueen nuorisotyön esimies Katri Wallin.

Hakunilan asukasillassa puhumassa vieraillut Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen ylikonstaapeli Anne Laakso kiitteli toimijoiden aktiivista otetta yhteistyöhön.

– Hakunilan alueen vahvuus on se, että toimijat tuntevat toisensa, joten kynnys lisätä yhteistyötä on matala. Yhteistyön lisääntyminen alueen toimijoiden kanssa varmasti rauhoittaa tilannetta entisestään.

Walkers-bussi alkuvuodeksi Hakunilaan

Hakunilan alueen nuorille on nyt tarjolla lisää vapaa-ajanviettomahdollisuuksia, sillä Walkers-bussi toimii alueella 7.1.-11.3.2018 välisenä aikana.

– Walkers-bussi on tarkoitettu 13 – 17-vuotiaille nuorille ja siellä voi viettää vapaasti aikaa turvallisten aikuisten läsnäollessa. Bussissa on myös saatavilla kahvilapalveluita edullisin hinnoin, selventää Walkers-bussin toimintavastaava Petteri Pietinen.

Bussin tarkemmat aikataulut ja tuoreimpia kuulumisia löytää parhaiten Facebookissa: @Walkersbussi tai Instagramissa: @walkers_bussi.

Julkaistu: 31.1.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter