Kaupunkisuunnittelun työohjelma vuodelle 2018 kaupunginhallituksessa

Vantaan kaupunginhallitus käsittelee 5. helmikuuta kaupunkisuunnittelun työohjelmaa vuodelle 2018. Ohjelma sisältää keskeiset maankäytön suunnitelmat aikatauluineen sekä mitoitusarvioineen ja ennusteen 5 – 10 vuoden asemakaavoituksesta.

Kaupunkisuunnittelu keskittyy eri keskustojen vahvistamiseen tukemalla joukkoliikennevyöhykkeitä. Tämän vuoden keskeisimpiä maankäytön suunnittelutehtäviä on koko kaupungin yleiskaavan päivittäminen. Asemakaavoituksen painopiste on keskustojen kehittämisessä, ja asemakaavoituksesta noin 30 prosenttia sijoittuu mahdollisuuksien mukaan kaupungin omistamille maille.

Puu-Kivistön aloituskortteleiden suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailu

Kaupunginhallitus käsittelee kokouksessaan myös Puu-Kivistön aloituskortteleiden suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailua. Tässä kumppanuuskaavoitukseen perustuvassa kilpailussa etsitään toteuttajia kahdelle asuinkorttelille, ja kilpailun erityisenä tavoitteena on puurakentamisen edistäminen Vantaalla.

Tavoitteellinen asumisen kerrosala kilpailualueella on yhteensä vähintään 15 000 k-m2, joka jakautuu kahteen kilpailukohteeseen. Puu-Kivistön alue sijoittuu Kivistön keskustaan, ja se rajautuu Timanttikujaan, Ruusukvartsinkatuun, Lumikvartsinkatuun sekä Kvartsiraittiin. Kilpailu toteutetaan kaikille toimijoille avoimena 14.2.-2.5.2018.

Muita esityslistalla olevia asioita

  • Nuorten kesätyöseteli vuonna 2018
  • Västersundomin koulun peruskorjauksen suunnitelma

Kaupunkisuunnittelun työohjelmaan ja kokouksen esityslistaan voi tutustua tarkemmin osoitteessa paatokset.vantaa.fi.

Julkaistu: 1.2.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter