Kaupunkisuunnittelulautakunnassa esitys vuoden 2018 pientalotonttihausta

Kaupunkisuunnittelulautakunta kokoontuu seuraavaan kokoukseensa maanantaina 12.2. Käsittelyssä tuolloin on muun muassa vuoden 2018 pientalotonttihaku. Lautakunnalle esitetään, että tänä vuonna yleiseen tonttihakuun tulee 11 pientalotonttia ja 8 tonttia myytäisiin tarjouskilpailulla.

Yleinen tonttihaku on tarkoitus järjestää keväällä 2018. Tontit myydään pisteytyksen perusteella ja kiinteällä hinnalla. Myytävät tontit sijaitsevat Vantaanlaaksossa Nybackankujalla (1 tontti), Askistossa Skobbaksenrinteellä (4 tonttia) ja Ylästössä Kuukusentiellä (6 tonttia).
Vantaanlaakson ja Ylästön tontit ovat heti rakentamiskelpoisia. Askiston tonttien tarvitsema kunnallistekniikka on tarkoitus rakentaa tänä keväänä. Tonttien rakennusoikeudet ovat Vantaanlaaksossa 160, Askistossa 180 ja 200 kerrosneliömetriä ja Ylästössä 150–180 kerrosneliömetrin välillä.

Tarjouskilpailu on tarkoitus järjestää syksyllä 2018. Tarjouskilpailulla myytävät tontit sijaitsevat Hämevaarassa Vieterikujalla (3 tonttia) sekä Pakkalassa Pitotiellä (5 tonttia). Tarjouskilpailuun esitetyt tontit ovat heti rakentamiskelpoisia.
Tonttien rakennusoikeudet ovat Hämevaarassa 200–215 kerrosneliömetrin välillä ja Pakkalassa 190–205 kerrosneliömetrin välillä.

Tonttien kerrosneliöhinnat vaihtelevat 550-750 euron välillä alueesta riippuen.

Yksityiskohtaiset tiedot myytävistä tonteista ja niiden hakemisesta julkaistaan verkkosivuilla tonttihakujen käynnistyessä: www.vantaa.fi/omakotitontit
Kaupungilla on tarjolla myös kymmenkunta heti varattavissa olevaa pientalotonttia, jotka sijaitsevat Hämeenkylässä, Hämevaarassa, Askistossa, Varistossa, Vantaanlaaksossa ja Ojangossa. Lisätiedot myös näistä tonteista löytyvät verkkosivulta.

Lisäksi esityslistalla mm.:

• Kaupunkisuunnittelulautakunnan alaisen toiminnan vuosikatsaus 2017 (asia 7)
• Asemakaavamuutos Hiekkaharju, Kulleropuisto (asia 8)
• Asemakaavamuutos Myyrmäki, Virtakuja (asia 9)
• Asemakaavan muutos pitkän matkan linja-autojen pysäkkien sekä niihin liittyvien kaistojen ja meluseinien rakentamista varten. Alue sijaitsee Valtatie 4:n ja Kyytitien eritasoristeysalueella ja Kehä III:n ja Koivukylänväylän liikenneympyrän välisellä maantienalueella Lahdentiellä, koskien kaupunginosia Kuninkaala, Hakkila, Vaarala, Hakunila, Itä-Hakkila ja Kuninkaanmäki (asia 10)
• Koivukylässä sijaitsevan tontin varaaminen Mediset Hoivarakentajat Oy:lle yksityisen päiväkodin toteuttamista varten (asia 17).

Esityslista kokonaisuudessaan osoitteessa: http://paatokset.vantaa.fi

Julkaistu: 7.2.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter