Henkilöstökertomus 2017 on läpileikkaus Vantaan kaupungin henkilöstöasioihin

Vantaan kaupungin henkilöstökertomus 2017 on julkaistu. Henkilöstökertomus on läpileikkaus Vantaan kaupungin henkilöstöasioihin ja se sisältää vuoden tärkeimpiä tapahtumia sekä mielenkiintoisia henkilöhaastatteluja.

Vuoden 2017 kohokohdiksi nousevat terveysjohtamisen saavutukset.

Vantaan kaupungin Tuunatun työn -toimintatapa palkittiin Henry ry:n ja Ilmarisen Henkilöstöteko 2016 –kilpailun voittajana maaliskuussa 2017. Kilpailussa palkitaan vuosittain yhteiskunnallisesti merkittävä ja mitattuja tuloksia tuottanut suomalainen henkilöstön kehittämishanke.

”Tuunatun työn toimintatavalla on yhteiskunnallista hyötyä, ja mallia voivat hyödyntää organisaatiot laajemminkin. Se lisää osatyökykyisenä työskentelyä ja turvaa työurien jatkumista. Taustalla on ajatus, että työkykyämme saattaa monesti rajoittaa jokin fyysinen haitta, mutta voimme silti toimia arjen tehtävissä”, sanoo henkilöstöjohtaja Kirsi-Marja Lievonen.

Korvaavan työn toimintatapa, Tuunattu työ on ollut käytössä Vantaan kaupungilla vuoden 2016 alusta. Sairauden tai tapaturman vuoksi työntekijä voi olla tilapäisesti kykenemätön tekemään vakituista työtään, mutta pystyy terveyttään tai toipumistaan vaarantamatta tekemään soveltaen omaa työtään tai jotakin muuta työtä.

Varhaiskasvatuksen poissaolot laskivat 20 prosenttia

Viiden päivän sairauspoissaolokokeilu, Tuunattu työ sekä laadukas terveysjohtaminen vähensivät varhaiskasvatuksessa lyhyitä sairaspoissaoloja jopa 20 % vuoteen 2016 verrattuna.

Sairauspoissaolopäivät ovat vähentyneet varhaiskasvatuksessa huomattavasti: vuonna 2017 poissaolopäiviä oli 42 395, kun vuonna 2016 luku oli 47 018. Tämä tekee noin 4600 päivää vähemmän kuin edellisenä vuonna.

- Viiden päivän sairauspoissaolokokeilun tavoitteena on ollut lisätä esimiehen ja työntekijän välistä vuorovaikutusta, edistää työntekijän kykyä arvioida omaa työkykyään sekä kohdentaa työterveyshuollon toimintaa ennaltaehkäisevään työhön. Kokeilussa esimies voi myöntää viisi päivää sairauslomaa ilman työterveyshuollon todistusta, henkilöstöjohtaja Kirsi-Marja Lievonen toteaa.

Viiden päivän sairauspoissaolokokeilu laajeni varhaiskasvatuksesta konsernipalveluihin sekä kaupunginjohtajan toimialaan vuoden alusta. Kokeilu ei koske liikelaitoksia. Kokeilu kestää vuoden 2018 loppuun.

Vantaan kaupungin henkilöstökertomus 2017.

Lue lisää: Tuunattu työä.

Julkaistu: 1.3.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter