Vapaa-ajan lautakunta käsitteli vesiliikunnan olosuhdeselvityksen tuloksia

Vapaa-ajan lautakunta sai kokouksessaan 13.3. tiedoksi Vantaan vesiliikunnan olosuhdeselvityksen.

Selvityksessä on arvioitu uimahallipalveluiden riittävyyttä Vantaalla, nykyisen uimahalliverkoston kattavuutta ja käyttäjäprofiilia sekä tulevia tarpeita olosuhteiden kehittämiseksi. Tarkastelussa oli mukana myös maauimalan toteuttaminen. Selvityksen ja liikuntapaikkasuunnitelman perusteella on tarkoitus arvioida vesiliikunnan olosuhteiden kehittämistarpeita ja tehdä määrärahaesitykset kaupungin investointiohjelmaan.

Lautakunta lisäsi esitykseen (kohta 15) pöytäkirjalausuman: Vantaalla on kolmanneksi eniten asukkaita (78) yhtä allaspinta-alaneliötä kohti ja vuoteen 2027 suurkaupungeista Vantaan asukasluku kasvaa allaspinta-alaan nähden eniten. Vantaa siis tarvitsee kipeästi lisää allaspinta-alaa. Huonoin tilanne on Koivukylä/Korso alueella, jossa potentiaalinen kävijämäärä olisi 150 – 250 000. Vantaan seuraavan uimahallin tulisi olla riittävän iso ja sellainen, että se palvelee sijainniltaan hyvin juuri Korson, Koivukylän ja Nikinmäen asukkaita. Nyt suunniteltu halli Leppeäkorpeen ei palvele sijainniltaan parhaimmalla mahdollisella tavalla ja on kooltaan täysin riittämätön.

Vapaa-ajan lautakunta nimesi kaupungin edustajia vapaa-ajan toiminnan yhdistysten kokouksiin ja säätiöiden valtuuskuntiin. Lautakunta hyväksyi esityksen mukaisesti liikunnan kumppanuuksiin ja Vantaan markkinointitukeen vuodelle 2017 myönnetyn määrärahan käytön raportit. Lautakunta hyväksyi nuorisotoimintaan myönnettyjen kohdeavustusten tilityksiä.

Lautakunta päätti myöntää harrasteliikunnan ohjaajatukea ja Vantaan markkinointitukea liikuntaan vuodelle 2018 esityksen mukaisesti. Lautakunta päätti myöntää kohdeavustuksia nuorten toimintaan kevät- ja syyskaudelle 2018. Lisäksi lautakunta päätti jakaa rahallista tukea urheilun pääsarjatason edustusjoukkueille.

Esityslista ja pöytäkirja löytyvät osoitteesta paatokset.vantaa.fi

Julkaistu: 13.3.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter