Isojen hankintojen valmistelua kehitetään uudella toimintamallilla

Vantaalla kokeillaan uudenlaista toimintatapaa hankintojen kehittämiseksi. Uudessa mallissa kaupunki ja tuotteiden tai palveluiden toimittajat tekevät entistä tiiviimpää yhteistyötä ja käyvät avointa vuoropuhelua jo hankintojen valmisteluvaiheessa.

Ajatuksena on, että jokainen – tilaaja, toimittaja ja palvelun tai tuotteen käyttäjä – tuo oman asiantuntemuksensa hankinnan valmisteluun. Näin saadaan prosessiin lisää avoimuutta ja sujuvuutta sekä samalla laadukkaampia palveluita ja tuotteita käyttäjille.

Kaikki Suomen julkiset hankinnat julkaistaan Hilma-ilmoituskanavassa. Jo olemassa olevat toimittajakumppanit yleensä huomaavat hankintailmoitukset, mutta uusien tarjoajien löytäminen tätä kautta on usein vaikeampaa. Vantaa haluaa jatkossa kertoa valmisteilla olevista isoista hankinnoista entistä aikaisemmin ja kattavammin, jotta mukaan saataisiin mahdollisimman laaja joukko tarjoajia. Syksyllä järjestetäänkin kokeiluna kaupungin ja yritykset yhteen tuovia Vantaa ostaa -keskustelutilaisuuksia, joissa käydään yhdessä läpi valmistelussa olevan hankinnan keskeisiä kysymyksiä.

Ensimmäinen Vantaa ostaa -tilaisuus lokakuussa

Vantaa suunnittelee yhdistävänsä päiväkotien, koulujen, toimistojen ja julkitilojen irtokalusteiden ja sisustussuunnittelun hankinnan yhdeksi kokonaisuudeksi. Nyt kartoitetaan potentiaalisia yrityksiä ja ratkaisumalleja tällaisen ison kokonaisuuden toteuttamiseksi.

Ensimmäinen Vantaa ostaa -keskustelutilaisuus koskee tätä hankintaa, ja mukaan kutsutaan irtokalusteiden ja sisustussuunnittelupalveluiden toimittajia. Tilaisuuteen osallistuvilta toivotaan jo ennakkoon näkemyksiä muun muassa kokonaispalvelukonseptin eduista ja haitoista, sosiaali- ja ympäristövastuun toteutumisesta omassa toiminnassa sekä tuotteiden toimitusvarmuudesta. Keskustelua jatketaan tilaisuudessa näiden teemojen ympärillä.

Vantaa ostaa – irtokalusteet ja sisustussuunnittelu

Keskiviikko 24.10. kello 9−11
Vantaan aikuisopisto, Lummetie 5

Vastaa ennakkokysymyksiin ja ilmoittaudu tilaisuuteen 17.10. kello 12 mennessä Webropol-lomakkeella.

Tutustu myös irtokalusteiden hankinnan tietopyyntöön Hilma-ilmoituspalvelussa.

Julkaistu: 5.10.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter