Toiminta-avustusten haku on käynnissä

Kaupunki myöntää yhdistyksille, seuroille ja harrasteryhmille avustuksia tänä vuonna 3,74 miljoonaa euroa. Tästä summasta ison osan lohkaisevat toiminta-avustukset, joita haetaan helmikuussa.

Toiminta-avustus on tarkoitettu yhdistyksen sääntöjen mukaiseen perustoimintaan, ja sitä haetaan kerran vuodessa keväisin. Avustusta voivat hakea esimerkiksi liikunta-, nuoriso-, eläkeläis-, kansanterveys-, potilas-, vammais- tai päihdejärjestöt parhaiten toimintaan sopivasta avustuslajista.

Avustukset myönnetään avustusten ja apurahojen yleisten myöntämisperiaatteiden ja avustuslajikohtaisten myöntämisperiaatteiden mukaan. Avustuksista päättää joko vapaa-ajanlautakunta tai yleisjaosto.

Toiminta-avustukset maksetaan, kun edellisvuoden avustuksen käytöstä on saatu hyväksyttävä selvitys ja päätökset ovat lainvoimaisia.

Mahdollista hakea myös sähköisesti

Tänä vuonna pilotoidaan toiminta-avustusten sähköistä hakemista. Se onnistuu Oma Vantaa -palvelussa. Sähköisen haun lisäksi toiminta-avustuksia on mahdollista hakea edelleen myös lomakkeilla, jotka löytyvät nettisivuiltamme.

Helmikuun ajan ovat haettavissa liikuntatoiminnan, hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen ja paikallisen kansalaistoiminnan toiminta-avustukset sekä taiteilija-apurahat. Kulttuuritoiminnan ja nuorisotoiminnan avustusten haku jatkuu 1.4. asti.

Toiminta-avustusten lisäksi Vantaan kaupunki myöntää myös kohdeavustuksia yksittäisiin tapahtumiin. Kohdeavustuksia voi hakea jatkuvasti.

Lisätietoa Avustukset-sivulla.

Katso tammikuussa pidetyn avustusinfon tallenne Vantaa-kanavalta.

Julkaistu: 4.2.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter