Vantaan kaupunki vetoaa Euroopan unioniin ilmaston puolesta

Kaikkiaan 210 eurooppalaista kaupunginjohtajaa vetoaa Euroopan unioniin ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Suomesta mukana ovat Vantaa, Tampere, Turku, Lappeenranta, Riihimäki ja Maarianhamina.

Kaupunkien johtajat vaativat Avoimella kirjeellään Eurooppa-neuvostoa ja jäsenvaltioita sitoutumaan pitkän aikavälin ilmastostrategiaan, jolla päästöjä vähennetään sitovasti ja kunnianhimoisesti. Johtajien viesteissä painottuu, että toiminnan aika on nyt.

- Meidän on ymmärrettävä, että emme voi enää odottaa. Kaupungeilla on iso rooli ilmastonmuutoksen torjunnassa. Voimme tehdä Pariisin ilmastosopimuksen todeksi. Vantaa on sitoutunut olemaan hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Kestävät kulkumuodot ovat keskiössä. Moni nuori etsii jo asuin- ja työpaikkansa sieltä, minne pääsee raiteita pitkin, Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen toteaa.

Kaupunkien Avoin kirje julkaistiin juuri Euroopan tulevaisuus -konferenssin edellä. Konferenssi pidetään 9. toukokuuta Romaniassa. Suomen kausi EU-puheenjohtajana alkaa 1. heinäkuuta 2019.

Julkaistu: 7.5.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter