Valtuusto muisti Irja Ansalehto-Salmea

Vantaan kaupunginvaltuuston syykausi alkoi surullisesti. Valtuusto vietti hiljaisen hetken kesäkuussa menehtyneen pitkäaikaisen valtuutettu Irja Ansalehto-Salmen muistoksi.

Irja Ansalehto-Salmi oli Vantaan kaupunginvaltuutettuna yhtäjaksoisesti vuodesta 1982. Työuransa Irja Ansalehto-Salmi teki vantaalaisissa kouluissa ensin opinto-ohjaajana ja sitten rehtorina. Eläkkeelle hän jäi Peltolan koulun rehtorin virasta vuonna 2016.

- Työ opetustoimessa teki Irjasta vantaalaisnuorten elämän ja perheiden arjen asiantuntijan, totesi valtuuston puheenjohtaja Antti Lindtman muistopuheessaan. Valtuutettuna Irja oli laajasti perehtynyt kaupungin asioihin kaupunkikonsernin taloudesta Vantaan hiihtolatuihin ja pyöräteihin. Lista Irjan luottamustehtävistä Vantaalla on lähes 10 sivua pitkä. Perhepoliittinen toimikunta, Vantaan rauhantoimikunta, Yleiskaavatoimikunta, asuntomessutoimikunta ja niin edelleen; pitkällä kuntapoliittisella uralla ehtii olla monessa mukana.

Irja Ansalehto-Salmella oli päivätyön ja kaupungin luottamustehtävien lisäksi monia muitakin luottamustehtäviä: YTV:n ja Uudenmaan liiton hallituksissa, Kuntaliiton valtuustossa ja Kunnallisen eläkelaitoksen (nykyisen Kevan) valtuuskunnassa. Hän oli aktiivinen myös järjestötyössä; Vantaan akateemisissa naisissa, urheiluseuroissa, Kaivokselan kaupunginosayhdistyksessä ja ammatillisissa yhteisöissä. Kaiken tämän lisäksi Irja oli ahkera liikkuja ja omistautunut isoäiti.

- Me jäämme muistamaan Irjaa lämmöllä - vilpittömänä, asioihin perehtyneenä, uusiin asioihin positiivisesti suhtautuneena ja yhteistyökykyisenä poliitikkona sekä ahkerana puhujana, jota kuunneltiin ja arvostettiin yli puoluerajojen, sanoi Antti Lindtman.

Kokouksessa käsitellyt asiat hyväksyttiin. Lisäksi valtuusto hyväksyi Mönkkösen kulman asemakaavamuutoksen, joka mahdollistaa liiketiloja sisältävän asuinrakennuksen rakentamisen. Kaavamuutoksen yhteydessä tehdään tonttijako ja tonttijaon muutos. Vantaan ratikan linjauksen vuoksi tontista siirtyy noin 90 m2:n kokoinen alue katutilaksi.

Kokouksen pöytäkirja julkaistaan paatokset.vantaa.fi-sivulla.

Julkaistu: 24.8.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter