Kasvomaskikampanjoilla halutaan turvata kaupunkien elinvoimaa

Pääkaupunkiseudun kaupunkien tavoite on pitää kaupunkien tarjoamat palvelut avoinna ja alueella toimivat palveluyritykset elinvoimaisina koronasta huolimatta. Samalla halutaan tukea sitä, että asukkaat voivat turvallisesti jatkaa arjen rutiineja ja muun muassa liikuntaharrastuksia. Jotta tämä onnistuisi, kaikkien apua tarvitaan.

Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana tilanteessa, jossa tartunnan saanut esimerkiksi puhuu tai yskii. Maskin käyttö vähentää tartuntoja estämällä pisaroiden leviämistä ympäristöön.

Laaja maskinkäyttösuositus täydentää muita turvallisuusohjeita, joihin kuuluu muun muassa huolellinen käsihygienia, turvavälit, sairastaminen kotona ja koronatestiin hakeutuminen pienissäkin oireissa.

Marraskuun aikana käynnistyy 15–19-vuotiaille nuorille kohdennettu koronaturvallisuuskampanja sosiaalisessa mediassa. Helsingin kaupunki toteuttaa kampanjan yhteistyössä Espoon, Vantaan, HUSin, Omnian ja HSL:n kanssa. Lisätietoja yhteiskampanjasta julkaistaan lanseerauksen yhteydessä.

Pidetään Helsinki avoinna -kampanja rohkaisee maskien käyttöön

Helsingin kaupunki käynnistää 2. marraskuuta myös Pidetään Helsinki avoinna -kampanjan, jolla haastetaan käyttämään kasvomaskia kaikissa julkisissa tiloissa ja aina kun lähikontaktin välttäminen on mahdotonta. Näin toimien estetään epidemian leviämistä ja mahdollistetaan palveluelinkeinojen toimintaa sekä aktiivista elämää kotien ulkopuolella. Pääkaupunkiseudun kaupunkien viestintäkanavissa, sosiaalisessa mediassa ja ulkomainospinnoilla vähintään marraskuun ajan näkyvän Pidetään Helsinki avoinna -kampanjan tavoitteena on luoda myönteistä velvoitetta maskien käyttöön niille yli 15-vuotiaille, joilla ei ole käytön estävää terveydellistä syytä.

Rohkaisemalla maskien käyttöön halutaan taata kaikille avoimena pysyvät ja turvalliset palvelut.
”Käyttämällä maskia suojaa paitsi itseään, myös muita. Kannustan kaikkia käyttämään maskia julkisissa tiloissa ja joukkoliikenteessä. On hyvä tehdä rutiini siitä, että kantaa maskia aina mukanaan. Näinkin pienellä keinolla voi olla hyvin myönteinen vaikutus epidemiatilanteeseen. Näin voimme edesauttaa sitä, että säästymme rankemmilta keinoilta, kuten aukiolorajoituksilta tai sulkemisilta”, Helsingin pormestari Jan Vapaavuori sanoo.

Taustatietoja

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen koronaviruksen kiihtymisvaiheessa oleville alueille antama laajennettu maskisuositus perustuu Maailman terveysjärjestö WHO:n ja Euroopan tautikeskuksen (ECDC) suosituksiin ja näiden taustalla olevaan tutkimusnäyttöön.

Kaupungin palvelujen asiakkaat vastaavat itse maskiensa hankinnasta. Vähävaraiset voivat hakea ilmaisia maskeja kaupungin maskijakelupisteistä.

Vantaa - tietoa koronasta
Vähävaraisille tarkoitettujen kasvomaskien jakelupisteet Vantaalla
THL:n suositus: Suositus kasvomaskien käytöstä kansalaisille
THL:n ohjevideo: Näin käytät kasvomaskia oikein

Julkaistu: 2.11.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter