Valtuusto päättää vuoden 2021 budjetista

Vantaan kaupunginvaltuusto kokoontuu maanantaina 16. marraskuuta hyväksymään ensi vuoden talousarvion sekä taloussuunnitelman vuosille 2021–2024. Kokousta voi seurata suorana Vantaa-kanavalla klo 14 alkaen.

Koronaepidemian aiheuttama taloudellinen isku jo ennestään heikossa tilanteessa olevaan kuntatalouteen on ollut kova. Ripeän väestönkasvun ja väestön ikääntymisen aiheuttama paine palvelutuotannolle ja investoinneille säilyy kuitenkin edelleen voimakkaana. Lasten määrä päiväkodeissa ja kouluissa kasvaa yhteensä 640 lapsella. Arviolta 80 vanhusta tarvitsee uuden tehostetun asumisen paikan.

Kaupungin, liikelaitosten ja rahastojen yhteenlasketut toimintatulot ovat ensi vuoden talousarviossa 470 milj. euroa ja toimintamenot 1 762 milj. euroa. Kaupungin arvioidaan saavan kunnallisveroja 907 miljoonaa euroa, yhteisöveroja 82,0 miljoonaa ja valtionosuuksia yhteensä 247 miljoonaa euroa vuonna 2021. Arvioitu vuosikate on 68,0 milj. euroa (TA 2020: 91,7 milj. euroa) ja poistot 109,3 milj. euroa. Vuoden 2021 talousarvion tilikauden tulos on -31,3 milj. euroa.

Kaupungin vuoden 2021 investointimenot ovat 140,6 milj. euroa. Lisäksi investointiohjelma sisältää rahastojen 3,8 miljoonan euron investoinnit sekä liikelaitosten 2,3 miljoonan investoinnit. Talousarvion mukaisesti vuoden 2021 kokonaisinvestoinneista pystytään rahoittamaan tulorahoituksella 49 prosenttia.

Uudis- ja korjausrakentamiseen on budjetoitu noin 74,5 miljoonaa euroa. Isoja valmistuvia tai alkavia uudishankkeita ovat muun muassa Leppäkorven koulun laajennus, Tiedonjyvän päiväkoti, Jokiniemen alakoulutilojen laajennus sekä Lauhatien, Länsimäen, Koivukylän ja Patotien päiväkodit. Korjaushankkeita toteutetaan tai aloitetaan muun muassa Martinlaakson uimahallilla, Lehtikuusen, Jokiniemen, Kilterin ja Leppäkorven kouluilla sekä Kukinpolun, Kiirunatien, Lummepolun, Pähkinänsärkijän, Ravurin, Seljapolun, Vapaalan ja Ylästön päiväkodeissa. Sisäilmakorjauksiin on budjetoitu 5,0 milj. euroa. Kunnallistekniikan investointeihin ja Vantaan ratikan suunnitteluun varataan talousarviossa yhteensä 40 milj. euroa.

Lue lisää:

Kokouksen muita aiheita

  • Asemakaavamuutoksen hyväksyminen; Petikontie
  • Asemakaavamuutoksen hyväksyminen; Kelokuusenkuja, Myyrmäki
  • Asemakaavamuutoksen hyväksyminen; Kivistöntähti
  • Asemakaavamuutoksen hyväksyminen; Kilterinkuja, Myyrmäki
  • Tulovero- ja kiinteistöveroprosenttien vahvistaminen vuodelle 2021

Esityslista kokonaisuudessaan

Julkaistu: 11.11.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter