Kaupunginvaltuustossa Vantaan yleiskaavan hyväksyminen

Vantaan kaupunginvaltuusto käsittelee maanantaina 25.1. Vantaan uuden yleiskaavan hyväksymistä. Yleiskaavaa on valmisteltu vuodesta 2017 saakka.

Vantaan kaupunginhallitus päätti 16.11.2020 saattaa uuden yleiskaavan kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi. Käsittelyä on sittemmin jatkettu rajaamalla hyväksyttävästä yleiskaavasta pois Kehä III:n ja Porvoonväylän itä- ja eteläpuolelle jäävä Länsisalmen alue. Rajauksen muutos liittyi Östersundomin yhteiseen yleiskaavaan ja sen Natura-vaikutuksiin. Aluerajauksen muutoksen myötä kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle vastaavia korjauksia kaavamääräyksiin.

Lisäksi yleiskaava-asiaa on täydennetty Uudenmaan ELY-keskuksen ja Metsähallituksen lausunnoilla yleiskaavan Natura-arvioinnista sekä yhteistyössä ELY-keskuksen ja Tuusulan kunnan kanssa laaditulla, 22.12.2020 valmistuneella maantie 152:n aluevaraussuunnitelmalla. (asia 15)

Esityslistalla myös Tikkurilan uuden toimitalon asemakaava

Kaupunginvaltuusto käsittelee myös asemakaavamuutosta, joka mahdollistaa kaupungin uuden toimitalon toteuttamisen Tikkurilassa osoitteessa Kielotie 13. Kaavamuutoksen myötä uuteen keskustakortteliin kohoaa monipuolinen, enimmillään noin kahdeksankerroksinen kokonaisuus uutta toimistotilaa, asumista, katutason liike- ja palvelutilaa sekä maanalainen pysäköintilaitos. (asia 16)

Kokouksen esityslista on nähtävillä kokonaisuudessaan osoitteessa paatokset.vantaa.fi.

Julkaistu: 21.1.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter