Vantaan uudeksi viestintäjohtajaksi Mari Kalmari

Mari Kalmari

Kaupungin viestintäjohtajan rekrytoinnissa on edetty valintaan. Tehtävään valittu Mari Kalmari on koulutukseltaan valtiotieteen maisteri pääaineenaan viestintä. Hän on tehnyt viestintäalan töitä 20 vuoden ajan: kokemusta on kertynyt isojen organisaatioiden viestinnän johtamisesta ja kehittämisestä, vastuullisuudesta sekä ylimmän johdon viestinnästä. Aikaisemmin Kalmari on työskennellyt viestinnän johtotehtävissä muun muassa K-ryhmässä ja Fortumissa.

− Odotan innolla, että pääsen osaltani rakentamaan rohkeaa ja rentoa Vantaata. Hyppy yritysmaailmasta Suomen neljänneksi suurimman kaupungin viestintään on minulle jännittävä ja innostava elämänmuutos. Vantaa on kiinnostava ja kasvava kaupunki, jossa riittää tarinoita kerrottavaksi, Kalmari iloitsee.

Vantaan nykyinen viestintäjohtaja jää eläkkeelle 1.9.2021 ja sitä ennen lomalle. Kalmari aloittaakin ensin viestintäjohtajan sijaisena toukokuussa ja virassa syyskuussa.

Vantaan viestinnän palveluyksikkö vastaa viestintäjohtajan johdolla kaupungin keskitetyistä viestintätehtävistä, kaupunkitasoisesta markkinoinnista sekä koko kaupungin viestinnän kehittämisestä ja ohjaamisesta. Viestintäjohtajalta edellytetään erinomaisia johtamisvalmiuksia ja käytännössä osoitettua viestinnän alan johtamiskokemusta sekä erinomaisia vuorovaikutus- ja verkostoitumistaitoja.

− Vantaa saa viestintäjohtajakseen vahvan viestinnän osaajan, sillä Mari Kalmarilla on parinkymmenen vuoden viestintäkokemusta paitsi johtotason viestintätehtävistä K-ryhmässä ja Fortumissa myös Nokialta sekä Kreabin Helsingin ja Tukholman yksiköistä. Toivotan Marin lämpimästi tervetulleeksi, toteaa kaupunginjohtaja Ritva Viljanen.

Viestintäjohtajan paikka oli haettavana 10.2.–1.3.2021, ja paikkaan tuli määräaikaan mennessä 28 hakemusta. Rekrytointiprosessi oli monivaiheinen, ja siihen sisältyi useampi haastattelukierros sekä henkilöarviointi. Haastateltavien soveltuvuutta tehtävään selvitettiin myös ennakkotehtävän avulla.

Julkaistu: 15.4.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter