Vapaa-ajan lautakunta hyväksyi Tikkurilan urheilupuiston yleissuunnitelman

Tikkurilan uimahalli

Vapaa-ajan lautakunta hyväksyi kokouksessaan Tikkurilan urheilupuiston yleissuunnitelman, jossa on esitetty puiston tulevaisuuden suunnitelmia vuoteen 2050 saakka. Yleissuunnitelma etenee seuraavaksi teknisen lautakunnan käsittelyyn. Lautakunta myönsi kokouksessaan myös vuosittaiset taiteilija-apurahat.

Lautakunnan hyväksymässä Tikkurilan urheilupuiston yleissuunnitelmassa on esitetty urheilupuiston tulevaisuuden tavoitteita noin vuoteen 2050 asti. Suunnitelma tavoittelee nykyaikaista ja monipuolista liikuntapalveluiden keskusta. Suunnitelma on tarkoitus toteuttaa useassa vaiheessa. Ensimmäisiä toteutettavia vaiheita ovat jalkapallokenttien ja mahdollisen jalkapallohallin alue putkisiirtoineen, huoltorakennus, kiireellisimmät liikenteen muutokset, koulupaviljongin toteutus ja kesäkeidas.

Suunnitelmassa Tikkurilan urheilupuiston rakennukset sijoitetaan puiston reunoille, jolloin ne suojaavat ulkoliikunta-alueita liikenteen melulta ja läpiajolta. Uimahalli säilytetään ja sen yhteyteen esitetty laajennusosa suunnitellaan suojeltuun rakennukseen ja kaupunkikuvaan sopivaksi.

Lautakunta päätti myöntää 55 000 euroa taiteilija-apurahoja 22 taiteilijalle. Apurahahakemuksia saapui 64 hakijalta määräaikaan mennessä. Taiteilija-apurahoja myönnetään hakemuksesta vakinaisesti Vantaalla asuville ammattitaiteilijoille ja poikkeustapauksessa lahjakkaille eri taiteenalojen opiskelijoille. Apurahoja myönnettäessä asetetaan etusijalle nuoret ammattitaiteilijat.

Lautakunta hyväksyi lisäksi kokouksessaan joukon avustuksia eri yhdistyksille. Se myös nimesi edustajia kansallisiin kokouksiin. Lautakunnan kaikki asiat päätettiin esityslistan mukaisesti paitsi nuorisotoimintaan myönnettävä kohdeavustus (kohta 19) palautettiin valmisteluun esitykseen jääneen virheen vuoksi.

Julkaistu: 20.4.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter