Tutustu tanssiviin robotteihin ja guruoppilaisiin Educa-messuilla 27.–28.1.

kuva värikkäästä messuosastosta

Vantaan kaupungin osasto Educa-messuilla on tänä vuonna sisustettu gurukahvilaksi. Tule sinäkin tutustumaan vantaalaiseen digiopetukseen ja nauttimaan kupponen kuumaa Messukeskuksen osastolle 6n68!

Guru Café löytyy myös jokaisesta vantaalaisesta peruskoulusta. Se on uudenlainen oppimisympäristö, jossa kehitetään tieto- ja viestintäteknologian taitoja. Guruopettajia on viidesosa vantaalaisista peruskoulun opettajista. He saavat koulutusta pelillisyydessä, sosiaalisen median käytössä ja verkkosivukoodauksessa ja jakavat oppimaansa muille opettajille sekä tietysti oppilaille. Guruoppilaat ovat suorittaneet guruakatemian kaikki tasot ja ovat siis edistyneitä tieto- ja viestintäteknologian osaajia. Myös varhaiskasvatuksen gurupedagogimalli perustuu vertaisoppimiseen, jossa tehtävään koulutetut lastentarhanopettajat jakavat osaamistaan päiväkotien oppimisympäristöissä.

Vantaan lukioissa robotiikkaa ja ohjelmointia tuodaan ensimmäisinä Suomessa osaksi opetusta Robolukio-hankkeessa ja digitaalisia oppimisympäristöjä kehitetään Living Lab -hankkeessa. Vantaan ammattiopisto Variassa on jo pitkään hyödynnetty digitaalisia oppimisympäristöjä, kuten verkkokursseja tai ajosimulaattoreita ja tabletteja. Yhdistämällä niihin virtuaalilasit tai interaktiivisia palveluita saadaan monipuolistettua niiden hyöty oppimisessa entisestään.

Perjantaina klo 10–14 pääset näkemään, miten digitaalisuutta hyödynnetään esiopetuksessa, kun eskarilaiset esittelevät omia projektejaan Guru Caféssa. Iltapäivällä klo 14–16 pääset tutustumaan opiskeluun Variassa virtuaalilaseilla ja klo 16–18 lukiolaiset esittelevät omia robotiikkaprojektejaan. Robottien tanssittamista pääset kokeilemaan lauantaina klo 10–14 Ylästön koulun guruoppilaiden ohjauksessa. Osastolla voit testata myös oman tieto- ja viestintäteknologian osaamisesi verkkoalustalla guruakatemiassa. Kaikki yhteystietonsa jättävät osallistuvat Chromebookin arvontaan.

Vantaa on kehityksen kärjessä opetussuunnitelmien uudistamisessa. Meillä on rohkeutta tehdä asioita uudella tavalla, innovatiivisesti ja yhteisöllisesti. Vantaalla arvostetaan laadukkaan kasvatuksen ja opetuksen lisäksi kansainvälisyyttä, monikulttuurisuutta ja hyvinvointia. Tieto- ja viestintäteknologiaa käytetään edistämään vuorovaikutusta sekä työskentelyn moniaistisuutta ja monikanavaisuutta. Työyhteisöjen ilmapiiri on tutkitusti hyvä ja suurin osa henkilöstöstä suosittelisi Vantaata työnantajana myös ystävilleen.

Messuosaston sisustuksen on sponsoroinut ISKU.

Lisätietoja:

Julkaistu: 26.1.2017 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Instagram

Twitter