Vantaan ekaluokkalaiset oppivat englantia osana arkipäivää

Simonkallion ekaluokkalaisia ja opettaja

Simonkallion koululla 1P-luokan oppilaat ovat aloittaneet koulupäivänsä nostalgisen vohvelikangastyön parissa. Käsityön ja muiden aineiden lisäksi nämä ekaluokkalaiset ovat opiskelleet puoli vuotta myös englantia, jokainen osaa jo lukeakin omalla tasollaan.

Vantaalla varhennettu englannin opetus aloitetaan jo ekaluokalla, muissa kunnissa vasta toisella luokalla. 1P:n iloiset ekaluokkalaiset kertovat osaavansa tervehdyksiä, lauluja, viikonpäiviä, kuukausia ja värejä. Moni kertoo ymmärtävänsä englanninkielisistä lastenohjelmistakin nyt enemmän, joku on jo puhunut englantia koulun ulkopuolellakin. Lasten mielestä englannin opettelu on ollut hauskaa, eikä lainkaan vaikeaa.

Luokanopettaja Pia Miettisen mukaan oppilaat ovat kehityksessään herkkyysiässä, jolloin uusia asioita opitaan melkeinpä ahmimalla. Oppiminen on kiireetöntä ja stressitöntä kun suorituspaineita ei ole, lisäksi kielen oppiminen on osa arkipäivää. Pia kertoo olevansa hyvin ylpeä Vantaan ratkaisusta ja onnellinen päästessään opettamaan englantia jo nuorimmille oppilaille. Hänen mukaansa varhaisesta kielen opiskelusta on hyötyä koko opiskeluajan.

Oppilaat ovat selkeästi samaa mieltä opettajansa kanssa. Lähtiessäni hyvästelen oppilaat englanniksi ja oppilaiden soinnikas lausuntakuoro saattelee minut ovelle: ”Bye-bye, thank you!”

Julkaistu: 28.8.2017 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Instagram @vantaankaupunki

Twitter