Pysäköintiin helpotusta Kivistössä

Kivistön keskusta-alueen asiointi- ja asukaspysäköintiä helpottamaan tehdään tämän kesän ja syksyn aikana seuraavia toimenpiteitä.

Kesäkuun loppuun mennessä Safiiriaukiolle tehdään viisi pysäköintipaikkaa lyhytaikaista asiointia varten. Nämä paikat on tarkoitettu lähinnä kivijalkapalveluiden käyttäjille. Paikat ovat käytössä arviolta vuoden 2018 loppuun asti. Siihen mennessä valmistuvat Keimolantien länsilaidan ”taskuihin” rakennettavat pysäköintipaikat.

Syksyn aikana kehitetään myös kadunvarsiopastusta, jotta Kivistössä asioivat löytäisivät paremmin pysäköintilaitosten lyhytaikaiset pysäköintipaikat. Sekä Ruusuparkissa Ruusukvartsinkadulla että Rubiiniparkissa asuntomessualueella on lukuisia lyhytaikaisia parkkipaikkoja. Ruusuparkissa saa ruokakaupassa asioivat pysäköidä 1 tunnin ilmaiseksi. Muutoin pysäköinti kustantaa arkisin klo 07-22 välillä 1 euron per tunti.

Syyskuun loppuun mennessä Lumikvartsinkadun pysäköintialueella uusitaan paikkoja osoittavat maalaukset. Lumikvartsinkadun tilapäinen pysäköintialue rakennettiin alun perin Kivistön asuntomessutoimintoja varten 2015, jolloin se palveli mm. bussien kääntöpaikkana. Alueen asfalttimaalaukset ovat näin ollen vielä messujen aikaisia. Alueella on tällä hetkellä syytä kiinnittää huomiota liikennemerkkeihin, joilla pysäköintipaikat on osoitettu, ja pysäköidä niiden mukaisesti. Pysäköintialue saa syyskuun loppuun mennessä myös valaistuksen.

Autopaikan hankkiminen pysäköintilaitoksista

Asunto-osakkeen omistajia kannustetaan harkitsemaan oman autopaikan ostamista pysäköintilaitoksista. Autopaikan ostamisesta voi olla yhteydessä rakennusliikkeeseen, jolta on asunnon ostanut. Autopaikan vuokraamisesta kiinnostuneiden kannattaa olla ensisijaisesti yhteydessä oman talonyhtiönsä isännöitsijään, ja tiedustella taloyhtiön autopaikkatilannetta. Kannattaa muistaa myös vapaat markkinat. Autopaikkoja myydään ja vuokrataan ilmoitustauluilla tai verkon asuntomyyntipalveluissa (Etuovi, Oikotie, jne.).

Kivistön Pysäköinti Oy tarjoaa Rubiiniparkista 26 autopaikkaa lisää vuokrattavaksi kuukausisopimuksilla. Kaiken kaikkiaan pysäköintiyhtiöllä on Rubiiniparkissa nyt 40 autopaikkaa vuokrattuna alueen asukkaille. Ruusuparkissa vuokrattuna puolestaan on noin 50 autopaikkaa ja se on pysäköintiyhtiön osalta tällä hetkellä täyteen vuokrattu. Kivistön Pysäköinti Oy:n vuokrattavia autopaikkoja voi tiedustella pysäköintioperaattorilta, Suomen Pysäköintihallinta Oy:stä: info@pysakointihallinta.fi, p. 010 320 9980. Autopaikan kuukausivuokra on noin 55 euroa (sis. alv.).

Kivistössäkin siirrytään maksulliseen pysäköintiin

Vantaan keskusta-alueilla ollaan siirtymään maksulliseen pysäköintiin syksystä 2017 alkaen. Ensimmäinen tunti pysäköintiä säilyy maksuttomana, samoin liityntäpysäköinti. Pysäköintimaksut on tarkoitus kerätä pääasiassa mobiilisti.

Maksullinen pysäköinti otetaan käyttöön kaupunkikeskustojen sekä asemien ympäristöjen katu- ja torialueilla ja kaupungin hallinnoimilla pysäköintialueilla. Pysäköinnin maksullisuus aloitetaan tämän hetkisen arvion mukaan lokakuussa 2017 Kivistön, Tikkurilan ja Myyrmäen keskustoissa. Korson, Koivukylän ja Martinlaakson keskustojen pysäköinti muuttuu maksulliseksi 2-5 vuoden sisällä.

Maksullisella pysäköinnillä pyritään ohjaamaan asukaspysäköintiä ja muuta pitkäaikaista pysäköintiä pois katu- ja torialueita ja sujuvoittaa näin asiointipysäköintiä.

Maksulliseen pysäköintiin siirtymisestä lisää myös verkossa: www.vantaa.fi/pysakointi


Julkaistu: 19.6.2017 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Instagram @vantaankaupunki

Twitter