Koulu alkaa tänä vuonna tavallista aiemmin

Lapset opiskelevat matematiikkaa

Koulutiensä aloittaa Vantaalla tänä vuonna runsaat 2700 ekaluokkalaista. Koulumatkaansa harjoittelee paljon pieniä koululaisia, muistattehan aikuiset olla varovaisia liikenteessä!

Koulutyön aloittaa kesäloman jälkeen Vantaalla yhteensä noin 22 800 peruskoululaista, noin 3500 suomenkielistä ja 150 ruotsinkielistä lukiolaista ja noin 4 300 varialaista ammattiin opiskelevaa, joista noin 1 000 aikuiskoulutuksen linjalla. Lisäksi esiopetuksessa aloittaa noin 2 560 suomen- ja n. 90 ruotsinkielistä lasta. Suomenkieliset esikoululaiset, peruskoululaiset ja lukiolaiset aloittavat koulunsa torstaina 10.8. ja ruotsinkieliset tiistaina 15.8. Ammattiopisto Variassa opinnot alkavat 14.8.
Suomenkielisessä esiopetuksessa, perusopetuksessa, lukioissa ja Variassa on tänä vuonna viikon syysloma, ruotsinkielisissä kaksi päivää. Viime syksynä huoltajien, oppilaiden ja koulujen henkilökunnan toiveita kartoitettiin kyselyllä. Viikon lomaa toivoi suurin osa oppilaista ja opettajista sekä puolet vanhemmista. Peruskouluissa viikon loma parantaa oppilaiden ja henkilökunnan hyvinvointia ja jaksamista ja mahdollistaa perheiden yhteiset lomamatkat. Lukioissa viikon syysloma ja opiskelun alkaminen aiemmin antavat enemmän aikaa valmistautua ylioppilaskirjoituksiin.

Vantaalaisia ruotsinkielisiä oppilaita on helsinkiläisissä ruotsinkielisissä kouluissa mm. luokkamuotoisessa erityisopetuksessa, joten yhtenäiset työ- ja loma-ajat kuntarajojen yli ovat tärkeitä perheille. Sekä suomen- että ruotsinkielisessä esi- ja perusopetuksessa lukuvuoden aloitus ja lopetus sekä syysloma ovat samaan aikaan kuin Helsingissä.

Tule kouluun lauantaina

Vantaan suomenkielisissä peruskouluissa aloitetaan satavuotiaan Suomen juhlinta lauantaityöpäivällä 26.8. ja saadaan näin vuoden 2018 vappuaatto vapaaksi. Kaikki huoltajat ovat lämpimästi tervetulleita perinteiseen kodin ja koulun yhteistyöpäivään .
Koulut järjestävät kaikkien koulujen yhteistä sekä itse suunniteltua ohjelmaa ulkona ja sisällä Yhdessä-teeman hengessä. Voit tulla mukaan perinneleikkeihin, laulamaan koululauluja, osallistumaan neppauskisaan ja tutustumaan koulun ja alueen historiaan.
Lauantaikoulupäivästä on noin sata päivää varsinaiseen itsenäisyyspäivään. Koulujen juhlinta huipentuu kaupunginjohtajan järjestämään neljäsluokkalaisten itsenäisyysjuhlaan 5.12. Energia-Areenalla, sekä koulujen omiin itsenäisyysjuhliin.

Julkaistu: 7.8.2017 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Instagram @vantaankaupunki

Twitter