Vantaan lukioilla uudet verkkosivut

kuva Sotungin lukion uusista verkkosivuista

Vantaan kaikilla suomenkielisillä päivälukioilla sekä Vantaan aikuislukiolla ja Sotungin etälukiolla on uudet verkkosivut. Osalla lukioista on lisäksi käytössään omia verkkotunnuksia, jotka toimivat myös jatkossa.

- Tavoitteena on kertoa entistä paremmin vantaalaisten lukioiden opiskelun arjesta, tapahtumista ja toiminnasta. Erityisesti haluamme parantaa käyttäjäystävällisyyttä ja viestintää sekä kehittää lukioiden vetovoimaisuutta, toteaa nuoriso- ja aikuiskoulutuksen johtaja Marja Viljamaa.

Vertailu helpottuu

Sivuja käyttävät paitsi nykyiset myös tulevat lukiolaiset ja heidän vanhempansa, sekä yhteistyökumppanit järjestöistä yrityksiin. Jatkossa eri käyttäjäryhmien tarvitsemat tiedot löytyvät sivuilta helposti. Kaikkien lukioiden nettisivut toimivat samalla tavalla. Tämä helpottaa jatkossa lukioiden vertailua, kun nuoret tekevät yhteishaun valintoja. Vantaan aikuislukion ja Sotungin etälukion sivut on suunniteltu palvelemaan erityisesti aikuis- ja etäopiskelijoita.

Verkkouudistuksen yhteydessä myös lukioiden visuaalista ilmettä raikastettiin ja yhdenmukaistettiin. Lukioiden sivujen väritys ja lukioiden logot perustuvat kaupungin ilmeeseen ja suuralueiden väreihin.

Opiskelijat osallisina

Opiskelijat ovat osallistuneet sivujen suunnitteluun ja testaamiseen ja jatkossa he pääsevät myös tuottamaan sivuille sisältöä, kuten blogeja, kuvia ja videoita. Opiskelijoiden toiveesta sosiaalisen median kanavat ja muu ajankohtaissisältö näkyvät sivuilla entistä voimakkaammin ja sivut toimivat paremmin mobiililaitteissa.

- Keräämme palautetta ja kehittämisideoita lukioiden sivuilla ja sivujen kehittämistä jatketaan syksyllä, Viljamaa muistuttaa.

Myös peruskouluilla uudet sivut

Myös Vantaan peruskoulut ottavat käyttöönsä uudet verkkosivut. Jatkossa jokaisella koululla on omat, visuaalisesti yhdenmukaiset sivut, joiden osoite on sivistysvantaa.fi/koulunnimi. Osa kouluista on jo julkaissut uudet sivunsa.

Oppilaat ja yhteistyökumppanitkin pääsevät jatkossa tuottamaan sisältöä koulujen sivuille ja sivut tarjoavat mahdollisuuden myös blogien pitämiseen. Kun sivuja lukuvuoden aikana täydennetään, niistä voi parhaimmillaan löytää hyvin tietoa mm. koululaisten iltapäiväkerhoista, koululla tapahtuvasta vapaa-ajan toiminnasta sekä alueen tapahtumista.

Julkaistu: 17.8.2017 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Instagram @vantaankaupunki

Twitter