Vantaan kuvataidekoulun Värinä-näyttely täyttää Paalutorin taiteella

Vantaan kuvataidekoulu ei kahlitse tulevaa juhlanäyttelyään neljän seinän sisään. Torstaina 7.9. avautuva Värinä-näyttely on esillä Myyrmäen Paalutorilla, missä se on kaikkien alueella liikkuvien tavoitettavissa vuorokauden ympäri. Näyttelyn tunnuslause onkin ”Taide kuuluu kaikille”.

Vantaan kuvataidekoulun 35-vuotista taivalta juhlistava Värinä koostuu neljästä eri teemalla toteutetusta, näyteikkunoin varustetusta taidekontista. Flora ja fauna -kontin taideteoksissa luonto on vahvasti läsnä, Urbaani-kontti kuvaa kaupunkia asukkaineen ja Vesi-kontissa muun muassa ilotellaan sinisen eri sävyillä. Lisäksi näyttelyssä nähdään monimuotoinen Liike-Valo-Kinetiikka-kontti.

Kiinnostava kattaus kaikenikäisten lasten ja nuorten taidetta

Vantaan kuvataidekoulu on Suomen kolmanneksi suurin kuvataidekoulu, jossa opiskelee lähes 900 vantaalaista lasta ja nuorta. Värinä-näyttelyssä esillä olevat taideteokset ovat syntyneet kuvataidekoulussa viime lukuvuoden aikana, ja mukana on kaikenikäisten oppilaiden taidetta.

Korkealuokkainen kokonaisuus tuo esiin oppilaitoksessa vallitsevan tekemisen meiningin ja opetuksen laaja-alaisuuden. Yleisö pääsee ihastelemaan muun muassa piirustuksia, maalauksia, keramiikkaa, valokuvia ja grafiikkaa.

Taidekonttien sisustus on lähtenyt liikkeelle kuvataidekoulun opettajien ideoista. Konttien lopullinen sisustus ja näyttelyrakenteet on toteutettu yhteistyössä Vantaan ammattiopisto Varian sisustusalan ammattitutkintoa suorittavien opiskelijoiden kanssa.

Avajaispäivänä Paalutorilla riittää vilskettä

Värinä-näyttelyn avajaisia vietetään Paalutorilla torstaina 7.9. kello 18, ja koko kaupunki on kutsuttu mukaan nauttimaan taiteesta.

Avajaisissa nähdään muun muassa muiden vantaalaisten taiteen perusopetuksen oppilaitosten valmistelemaa ohjelmaa ja Vantaan kuvataidekoulun oppilaiden performanssi. Performanssissa kuvataidekoulun oppilaat vaihtavat ystävällisen tervehdyksen: halauksen, kättelyn tai ylävitosen makeisiin. Avajaispuhujana kuullaan Eve Rämöä, joka on Vantaan kuvataidekoulun entinen oppilas, Vantaan kaupunginvaltuutettu ja Vantaan Vihreiden puheenjohtaja. Hän on työskennellyt yli kymmenen vuotta Vantaalla lastensuojelussa lasten, nuorten ja perheiden parissa.

Värinä-näyttely on esillä Paalutorilla 27.9. saakka. Lisäksi kuvataidekoulun oppilastöitä on syyskuussa nähtävillä Tikkurilan ja Myyrmäen Vantaa-infoissa, Myyrmäkitalon ja Vantaan kaupungintalon aulatiloissa sekä Tikkurilan kirjastossa.

Värinä-näyttely Facebookissa: facebook.com/events/113319939352772

Tutustu Värinän näyttelyluetteloon.

Julkaistu: 28.8.2017 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Instagram @vantaankaupunki

Twitter