Infotilaisuus vastaanottokeskuksessa

Vapaaehtoiset kotoutumisen tukena

Vantaalla sijaitsevaan kahteen vastaanottokeskukseen kaivataan lisää uusia vapaaehtoisia järjestämään toimintaa turvapaikanhakijoille. Vapaaehtoistoiminta lisää turvapaikkapäätöstä odottavien hyvinvointia ja kotoutumista. Tule vapaaehtoisten peruskoulutukseen 6.9.2017!

Uusien vapaaehtoisten peruskoulutus on napakka tietopaketti vastaanottokeskuksissa asuvien turvapaikanhakijoiden tukena toimimisesta Vantaalla. Koulutuksessa käydään läpi toiminnan periaatteet, yhteiset pelisäännöt ja ohjeet. Koulutuksen käyminen on vapaaehtoisena toimimisen edellytys.

Peruskoulutuksissa kerrotaan jo olemassa olevista ryhmistä (esimerkiksi kielikerhoista) ja siitä, minkälaista toimintaa voi itse ideoida. Sinun ei tarvitse sitoutua vetämään säännöllisiä kerhoja vaan voit olla mukana juuri sen verran kuin sinulle sopii, ja järjestää turvapaikanhakijoille vaikka kertaluontoisesti retkiä tai muuta ohjelmaa. Paikalla koulutuksessa on myös pidempään mukana olleita vapaaehtoisia, jotka kertovat kokemuksistaan ja vastaavat mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Aika: Keskiviikkona 6.9.2017 klo 17.30–20.30
Paikka: Tikkurilan seurakunnan nuorisotilassa (Unikkotie 5c, 2. kerros)

Ilmoittaudu oheisen linkin kautta: Syyskuun peruskurssi

Koulutuksen järjestävät Vantaan kaupunki ja seurakunnat.

Kummiperheitä kaivataan nuorten tueksi

Simonkylän asumisyksikössä asuvat kuntapaikan saaneille, yksin saapuneille nuorille kaivataan vielä muutamaa kummiperhettä nuorten tueksi ulkoilun, kyläilyn ja muun arkisen toiminnan merkeissä. Toiminta tapahtuu nuoren ja kummiperheen ehdoilla. Kukin perhe sopii tapaamistiheydestä omien mahdollisuuksiensa mukaan. Toimintaa koordinoi MarjaVerkko. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä: elina.olki(at)marjaverkko.fi.

Vapaaehtoistoiminnan monet muodot

Kaupungilla on tarjolla myös monen muunlaista vapaaehtoistoimintaa. Lue lisää muista vapaaehtoistoiminnan muodoista.

Vapaaehtoistoiminnan torilla 9.9. asukastila Myyringissä voit tutustua vapaaehtoistoimintaan, eri järjestöihin ja Vantaan Aikuisopiston kurssitarjontaan. Torin Facebook -tapahtuma.

Julkaistu: 29.8.2017 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Instagram @vantaankaupunki

Twitter