Syksyn Matinea-elokuvat pohtivat ihmisyyttä

United Kindom

Matinea-elokuvasarja tuo laatuelokuvat lähellesi. Syksyllä nautitaan moninaisen ihmisyyden ja moraalin pohdinnoista. Kino Myyri tarjoilee syyskuussa myös Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin helmiä.

Tänä syksynä Matinea-elokuvat pureutuvat identiteettipolitiikkaan, erilaisuuteen ja syrjintään. Elokuvat käsittelevät syyllisyyttä ja vaiettuja salaisuuksia, rankkoja kokemuksia ja oman identiteetin ja juurien etsintää. Toisaalta filmit kuvaavat myös inhimillisyyttä ja kauneutta – kuten vaikka rakkautta tanssiin ja tulevaisuuden uskoa.

Matinea-elokuviksi valikoidaan tasokkaita, humanistisia elokuvia, jotka pysäyttävät aihepiirillään, yllättävät näkökulmallaan tai kuvaavat poikkeuksellista tapahtumaa ihmistä tai elämäntilannetta.

Elokuvien esitysajat ja hinnat

Kino Myyrissä näytösten kellonajat ovat kiinteitä: lauantaileffat alkavat aina klo 12, keskiviikon ja torstain Kuukauden Hopeatähti -elokuvat aina klo 14. Liput 7 €.

Bio Grandissa kellonajat vaihtelevat pienellä marginaalilla, ja ajat vahvistuvat lauantain näytöstä edeltävänä maanantaina. Pääsääntöisesti lauantain näytökset alkavat noin klo 10–11 ja keskiviikon elokuvat klo 15–16 aikoihin. Liput 6,50 €.

Tiedot voi tarkistaa Bio Grandin sivuilta, Helsingin Sanomien NYT-liitteestä, Vantaan Sanomien keskiviikon lehden ilmoituksista tai kulttuurin Facebook-sivulta.

Syksyn satoa

Tärppejä syksyyn: Tom of Finland, Moonlight, Three Generations, Lion, Viattomat, Toivon tuolla puolen, Manchester by the Sea, Frantz, A United Kindgom, Tuntematon tyttö ja Salaisuuksien illallinen. Taidetta käsitteleviä elokuvia ovat kiehtovat The Dancer, Mr. Gaga ja La La Land.

Voit noutaa esitteen elokuun alussa myös elokuvateattereista, Vantaa-Infoista, kirjastoista tai kulttuuripalveluiden toimiston ala-aulasta, Kielotie 20 C.

Palautteita ja toiveita

Otamme mielellämme vastaan palautteita elokuvista ja kuulemme toiveitanne matineasarjoihin liittyen. Näin voimme yhdessä kehittää palvelujamme.

Julkaistu: 30.8.2017 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Instagram @vantaankaupunki

Twitter