Vantaa ja HelsinkiMissio yhteistyöhön lapsiperheiden tueksi

HelsinkiMission kehittämä äiti- ja isämentoritoiminta otetaan käyttöön Vantaalla.

Vapaaehtoiset mentorit antavat ennaltaehkäisevää tukea pääkaupunkiseudun lapsiperheille, joilta puuttuvat isovanhempien ja muiden arjen auttajien tukiverkostot.

HelsinkiMissio on kehittänyt mallin yhdessä Helsingin kaupungin kanssa. Vapaaehtoiset äiti- ja isämentorit ovat auttaneet lapsiperheitä vuodesta 2012 lähtien Helsingissä ja vuodesta 2015 Espoossa.Sekä lapsiperheet että vapaaehtoiset mentorit ovat antaneet toiminnasta hyvää palautetta. Toiminnassa on mukana noin 120 mentoria ja perhettä vuosittain.

– Tehtävämme HelsinkiMissiossa on kehittää uusia keinoja vähentää yksinäisyyttä. Mentoritoiminnan kautta lapsiperheet ovat voineet saada vertaistukea ja ihmisiä arkeensa. Julkisen sektorin ja järjestön yhdessä toteuttama mentoritoiminta on osoittautunut toimivaksi, sanoo HelsinkiMission koordinaattori Katariina Pelkonen. –Usein vapaaehtoisilla mentoreilla on itsellään kokemus ruuhkavuosien yksinäisyydestä ja kuormittavuudesta, ja sen vuoksi sitoutuvat toimintaan mielellään.

Hyvien kokemusten innoittamana mentorimalli otetaan nyt käyttöön myös Vantaalla.

Vapaaehtoistoimintaa ammattiavun rinnalle

–Vantaa on leimallisesti lapsiperheiden, lasten ja nuorten kaupunki. Se näkyy myös perhe- ja sosiaalipalveluiden asiakaskunnassa. Haluamme huolehtia vantaalaisperheistä ja -nuorista jo siinä vaiheessa kun peli ei ole vielä pelattu, ennaltaehkäisevästi, sanoo Vantaan kaupungin psykososiaalisten palvelujen päällikkö Hanna Pösö.

–Kehitämme perhepalveluita tällä hetkellä voimakkaasti ja haluamme myös täydentää omia palveluitamme vapaaehtoisten antamalla avulla. Näin pystymme tukemaan vantaalaisia lapsiperheitä monipuolisemmin, ja siihen HelsinkiMission mentorimalli antaa hyvän mahdollisuuden.

Vapaaehtoisten rekrytointi alkaa kauppakeskus Dixissä 17.10.

HelsinkiMissio rekrytoi ja kouluttaa vapaaehtoiset mentorit. Vantaan kaupungin lapsiperheiden kanssa työskentelevät työntekijät puolestaan ohjaavat mentoritoiminnan piiriin niitä asiakasperheitään, joiden he katsovat hyötyvän vapaaehtoisen mentorin antamasta tuesta.

Vapaaehtoisten rekrytointi käynnistyy HelsinkiMission tapahtumalla kauppakeskus Dixissä 17.10 klo 10 -20 (3.kerros). Äiti- ja isämentoriksi haetaan nettilomakkeella: https://www.helsinkimissio.fi/vapaaehtoisty%C3%B6/lapsiperheen-tueksi

Tavoitteena on saada kaksikymmentä vapaaehtoista mentorikoulutukseen syksyn aikana. Vantaalaiset perheet voivat pyytää mentoria lokakuusta alkaen.

Julkaistu: 1.9.2017 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Instagram @vantaankaupunki

Twitter