KokeNet uudistuu – vertaistukea verkossa ja kokemusasiantuntijuutta työn tueksi

KokeNet on A-klinikkasäätiön maksuton palvelu, jossa voi keskustella alkoholi-, mielenterveys- tai peliongelmista nimettömästi ja luottamuksella. Verkossa vastaus tarjotaan kolmen päivän kuluessa. Kokemusasiantuntijat auttavat eteenpäin tarjoamalla vertaistukea, keskusteluapua sekä neuvontaa elämäntilanteen selvittelyyn. Vastaajina toimivat omasta tai läheisen päihde-, mielenterveys- tai peliongelmasta toipuneet kokemusasiantuntijat. Palvelussa voi varata ajan myös Skypen välityksellä tapahtuvaan keskusteluun.

Sosiaali- ja terveysalan ammattilaisilla on mahdollisuus käyttää kokemusasiantuntijoiden osaamista asiakastyönsä tukena. Ammattilaisille tarjotaan konsultaatiota, osallistumista asiakastapaamisiin videon välityksellä tai kokemusäänen tuomista osaksi työn kehittämistä muulla tavoin.

Vantaa mukana jalkauttamassa palvelua

KokeNet tekee yhteistyötä Vantaan kaupungin kanssa, osana kaupungin palveluita.

”KokeNet sopii hyvin täydentämään Vantaan palveluita, kuten walk in -tyyppistä mielenterveys- ja päihdepalvelupistettä Martinlaaksossa. On hyvä tarjota erilaisia tuen muotoja, sillä ihmisetkin ovat erilaisia. Toinen voi kävellä sisään palvelupisteeseen juttelemaan, kun toisen on helpompi lähestyä kokemusasiantuntijaa netissä,” kertoo osastonhoitaja Jaana Malinen Vantaan kaupungilta.

Yhteistyö Vantaan kanssa ulottuu verkon ulkopuolelle, sillä Kokenetin kokemusasiantuntija pitää vastaanottoja Vantaan terveysasemilla. Kuka tahansa kuntalainen voi varata ajan ilman lähetettä.

"On hienoa, että ihmisten auttaminen mielenterveysasioissa on saatu mukaan KokeNet-palveluun. Monilla liikaa juovilla on huolia mielenterveyden kanssa", korostaa Vantaalla toimiva päihdetyön kokemusasiantuntija Hannu Ylönen.

"Minulle liikajuomisesta tuli masennus ja alkoholipsykooseja. Tarvitsin päihde- ja mielenterveyspalveluja yhtä aikaa. Nyt elämä hymyilee ja voin auttaa muita Vantaan terveysasemilla ja nettipalvelussa", liki kymmenen vuotta raittiina ollut Ylönen sanoo.

Kokemusasiantuntijan voi pyytää luennoimaan ja kouluttamaan

”Jos haluat saada kokemusasiantuntijamme kehittämistyöhön, luennoimaan, kouluttamaan tai muihin kokemusasiantuntijatehtäviin työyhteisössä, ota yhteys KokeNetin henkilökuntaan. Pyrimme löytämään tarpeisiisi sopivan kokemusasiantuntijan, jonka kanssa voit sopia yksityiskohdista”, kannustaa KokeNetin projektisuunnittelija Pia Alarto.

Palvelut verkossa ovat maksuttomia. Tapaamisten hinnoittelussa sovelletaan Koulutetut Kokemusasiantuntijat KoKoA ry:n suosituksia. Kaikki palvelut ovat luottamuksellisia. Kokemusasiantuntijat ovat allekirjoittaneet salassapito- ja vaitiolovelvollisuuden.

www.kokenet.fi

Julkaistu: 6.9.2017 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Instagram @vantaankaupunki

Twitter