Kanervannummeen istutetaan Tulevaisuuden metsä

Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan kunniaksi Kanervannummeen istutetaan talkoilla metsä. Puiston keskeiselle paikalle istutetaan Itsenäisyyden kuusen jälkeläinen, Tulevaisuuden kuusi.

Tulevaisuuden metsän istutustalkoot järjestetään perjantaina 29.9.2017 klo 12 - 14. Lähialueiden asukkaat, asukasyhdistykset ja muut vapaaehtoiset ovat tervetulleita mukaan talkoilemaan. Tarjolla on pieni suolainen eväs.

Aamupäivällä viereisestä Kuusikon koulusta tulee sata koululaista istuttamaan sata taimea. Kuusikon koulu tulee olemaan metsän kummikouluna, ja koulussa odotetaan jo innolla uutta puistoa. Jatkossa koulu jatkaa kummitoimintaa muun muassa viemällä metsään koululaisten tekemiä linnunpönttöjä.

Tapahtumassa on mukana myös Kesko, joka tarjoaa tapahtuman tarjoilut.

Tapahtuman ohjelma:
12:15 Musiikkiesitys
12:25 Kaupunginjohtaja Kari Nenosen puhe
12:35 Kuusikon koulun oppilaiden esitys
12:45 Keskon aluejohtaja Antti Palomäen puhe
12:55 Kaupunginjohtaja istuttaa oppilaskunnan hallituksen edustuksen ja Antti Palomäen kanssa Tulevaisuuden kuusen
13 - 14 Metsitystaimien istutustalkoot

Tapahtumapaikalle saavutaan Kyytitien ja Tukkukaupankujan risteyksestä, josta on tarkempi opastus paikalle. Kävijöiden toivotaan saapuvan talkoisiin julkisilla liikennevälineillä tai kävellen, pysäköintipaikkoja on erittäin rajoitetusti.

Kanervannummi on yksi Lähimetsävuoden kohteista

Vantaalla vietetään tänä vuonna Lähimetsävuotta, jonka tavoitteina on nostaa lähimetsien arvoa ja merkitystä, tehdä niitä tunnetuksi sekä arvioida niiden hoidon tarvetta. Lisäksi halutaan turvata luonnon monimuotoisuus myös lähimetsissä.

Kanervannummen Tulevaisuuden metsä juhlistaa paitsi Vantaan Lähimetsävuotta, myös Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä. Alue valikoitui Tulevaisuuden metsän paikaksi keskeisen sijaintinsa vuoksi. Puiston rakentamisessa hyödynnetään kierrätysmateriaalia muilta rakennustyömailta. Sinne istutettavat taimet ovat useaa eri lajia, jotta varmistetaan metsän sopeutuminen ilmastonmuutokseen.

Tulevaisuuden metsän alueella on ennen ollut lumenvastaanottopaikka, joka nyt metsitetään ja rakennetaan puistoksi. Lisäksi alueella myös uudistetaan reittejä ja HSY rakentaa alueelle runkovesijohdon ja sen päälle puistoraitin. Rakennettava reitti palvelee seudullisena ulkoilureittiyhteytenä tulevaisuudessa Tikkurilasta Hakunilaan. Kokonaisuudessaan puiston on tarkoitus olla valmiina ensi vuoden aikana.

Julkaistu: 27.9.2017 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter