Lausunto Östersundomin yleiskaavaehdotuksesta kaupunginvaltuustossa

Vantaan kaupunginvaltuusto käsittelee maanantaina 25. syyskuuta kaupungin lausuntoa Östersundomin yhteisen yleiskaavan muutetusta ehdotuksesta. Katso suora kokouslähetys maanantaina kello 18 alkaen osoitteessa vantaakanava.fi.

Östersundomiin laaditaan Helsingin, Sipoon ja Vantaan yhteinen yleiskaava, jolla suunnitellaan pääkaupunkiseudulle uutta kasvusuuntaa itään. Kaava perustuu tehokkaaseen joukkoliikennejärjestelmään, jonka rungon muodostaa itämetron jatkaminen Mellunmäestä Sipoon Majvikiin.

Lausunnon mukaan nyt on löydetty ratkaisu, joka korjaa aiempaan yleiskaavaehdotukseen liittyneitä vantaalaisia kriittisiä kysymyksiä. Esimerkiksi asuntorakentamisen painopiste on siirtynyt kaupunkipientaloista tehokkaampaan rakentamiseen ja Westerkullan kartanon kulttuurimaiseman säilymiseen on paremmat edellytykset.

Muutetussa yleiskaavaehdotuksessa Vantaan alueiden osalta merkittävin muutos on ensimmäisen uuden metrokeskuksen siirtäminen Kehä III itäpuolelle ja merkittävän ekologisen käytävän linjaaminen Mustavuoresta suoraan Sipoonkorpeen.

Lausuntoesitykseen ja kokouksen esityslistaan voi tutustua tarkemmin osoitteessa paatokset.vantaa.fi.

Taustoja Vantaa-kanavalta

Östersundomin kaavaehdotuksen suunnitelmia Vantaalle esitellään myös Vantaa-kanavalla juuri julkaistulla Puffi-videolla https://vantaakanava.fi/lenkki-metron-maisemissa/.

Kaupunginvaltuuston selostustilaisuus ja kyselytunti pidetään torstaina 21. syyskuuta kello 17 alkaen. Siellä esitellään muun muassa Vantaan varhaiskasvatuksen muutoksesta johtuvia lapsi- ja sukupuolivaikutuksia. Myös infotilaisuutta voi seurata ja kommentoida suorana Vantaa-kanavalla osoitteessa vantaakanava.fi.

Julkaistu: 20.9.2017 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter