Lumous-nykysirkusfestivaali sytyttää akrobatialla ja vaikuttavilla tulkinnoilla

Kate & Pasi: Suhde / Kuvaaja: Andrew Miller

Lumous-nykysirkusfestivaalin ohjelmaa värittävät tänä vuonna erityisesti akrobatia, omaleimainen ruoskan ja köyden hyödyntäminen sekä vahva ilmaisu. 12.–14.10.2017 järjestettävän festivaalin aikana Korson Lumosalissa nähdään kiinnostavia ja toisiaan täydentäviä sirkusesityksiä, jotka esittelevät nykysirkusta parhaimmillaan.

Houkuttelevaan festivaaliohjelmaan lukeutuu myös Suomen ensi-ilta. Katerina Repposen vastavalmistuneen Sound Barrier -sooloesityksen keskiössä on Suomessa harvinainen whip cracking eli taide, jossa luodaan ruoskan avulla ääniä ja rytmejä. Esitys on raikas ja visuaalinen.

–Halusin esityksessä muuttaa ruoskaan Suomessa liitettäviä mielikuvia ja näyttää, että ruoskan käsittely voi olla kaunista ja hallittua. Toivottavasti teos tuo jotakin uutta nykysirkukseen ja rikkoo ennakkoluuloja, Katerina Repponen toteaa.

Taitavaa kehonhallintaa ja tarinankerronnan riemua

Lumouksen muu ohjelma hemmottelee erityisesti akrobatian ystäviä. Hanna Moisalan sooloesitys WireDo yhdistelee kiinnostavasti japanilaista sidontataidetta ja nuorallatanssia. Katerina Repposen ja Pasi Nousiaisen Kate & Pasi -nimellä toteuttama Suhde-esitys taas hyödyntää pariakrobatiaa ja jalkajongleerausta.

Company Uusi Maailma puolestaan tuo Lumoukseen mustaa huumoria ja vinksahtaneita ihmissuhteita sisältävän Globally Wanted -esityksen, jonka tarinaa kerrotaan muun muassa parkourin, akrobatian, tanssin ja sanattoman teatterin keinoin.

Lumouksen ohjelma 2017

  • To 12.10. klo 13 / Hanna Moisala: WireDo, 45 min, liput 5 euroa
  • To 12.10. klo 18.30 / Hanna Moisala: WireDo ja Katerina Repponen: Sound Barrier, 90 min, sis. väliajan, liput 10 euroa
  • Pe 13.10. klo 13 / Kate & Pasi: Suhde, 50 min, liput 5 euroa
  • Pe 13.10. klo 18.30 / Kate & Pasi: Suhde, 50 min, liput 10 euroa
  • La 14.10. klo 19 / Company Uusi Maailma: Globally Wanted, 55 min, liput 10 euroa

Pääsylippuja voi ostaa osoitteesta netticket.fi tai puoli tuntia ennen esitystä ovelta, jos lippuja on yhä jäljellä. Esitykset pidetään Lumosalissa (Urpiaisentie 14, Vantaa). Esitysten suositusikäraja on 10 vuotta.

Lumous-nykysirkusfestivaalin järjestää Vantaan kulttuuripalvelut.

Lumous Facebookissa: facebook.com/events/142064959723986

Vantaa-kanava: Nykysirkuksen juhlaa Korsossa

Ohjelma (pdf)

Julkaistu: 27.9.2017 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter