Keimolanmäki laajenee pohjoiseen – käynnissä lukuisia katutöitä

Yksi Vantaan tuoreimmista asuinalueista, Keimolanmäki, jatkaa kasvamistaan ja laajenee kohti pohjoista. Alueella on jo käynnissä lukuisia katutöitä asuntoalueen laajenemista varten.

Keimolanmäessä on kevään ja kesän aikana jo tehty alustavia kadunrakennustöitä, muun muassa kaadettu puita ja rakennettu teiden pohjia.

Alueella rakennetaan sekä Hämeenlinnanväylän suuntaisesti kulkevaa kokoojakatua Keimolanmäentietä, että asuinkatuja Lincolninaukiosta pohjoiseen. Samalla rakennetaan myös itse Lincolninaukiota, josta tulee alueen keskeinen jalankululle ja pyöräilylle varattu aukio.

Muutoksia alueen kulkijoille

Työt tuovat muutoksia alueen liikennejärjestelyissä. Keimolanmäentien kautta kulkeminen on poissa käytöstä, ja pysäköinti tiellä on päättynyt. Pysäköinti alueella keskittyy pysäköintilaitoksiin.

Myös kevyen liikenteen kulkijoille on poikkeuksia liikennejärjestelyissä. Hämeenlinnanväylän ylittävä kevyen liikenteen silta on suljettu, ja on poissa käytöstä arviolta kesäkuuhun 2018. Sillan on yhdistänyt Keimolanmäen asuinalueeseen epävirallinen kulkuyhteys, joka nyt levennetään ja kunnostetaan kevyen liikenteen väyläksi. Töiden ajan kulku Kivistöön tapahtuu Keimolanportin kautta.

Myös Lincolninaukio ja siitä pohjoiseen sijaitseva entinen Keimolan radan alue on suljettu kulkijoilta arviolta kesäkuuhun 2018 saakka.

Tulossa asuntoja, liiketilaa, puistoja ja päiväkoti sekä koulu

Nyt rakenteilla olevaan Keimolanmäen toiseen vaiheeseen on tulossa noin 900 asuntoa, 1000 neliömetriä liiketilaa kivijalkaan sekä kaksi päiväkotia ja alakoulu. Uusien asuntojen rakentaminen alkaa ensi vuonna.

Keimolanmäen päiväkoti on esitetty rakennettavaksi vuonna 2020 – 2021 ja koulu vuosina 2024 - 2026. Opetuslautakunta on syyskuisessa kokouksessaan esittänyt, että vuonna 2019 Keimolanmäen alueelle vuokrataan paviljonkikoulu- ja päiväkotitiloja väliaikaiseen käyttöön.

Ensi vuonna Keimolanmäessä alkaa myös Pikku-Keimolan puiston rakentaminen. Alueen länsireunaan sijoittuvaan puistoon tulee leikki- ja pelialueita, ja sen kautta tulee myös kulkemaan kevyen liikenteen reitit Petikon luontovirkistysalueelle.

Kaikkiaan Keimolanmäki rakentuu kolmessa vaiheessa, ja valmista on tarkoitusta olla 2025. Yhteensä alueelle tulee arviolta 2500 asukasta.

Lisää Keimolanmäestä

Julkaistu: 27.9.2017 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter