Vaskivuoren lukion kamarikuoro laulaa historiaa 15.10. Musiikkitalossa

Kuva: Maarit Kytöharju

YLE on valinnut Vaskivuoren lukion kamarikuoron edustajaksi korkeatasoiseen kansainväliseen Let the peoples sing -kuorokilpailun finaaliin lapsi- ja nuorisokuorosarjaan.

Kilpailu käydään 100-vuotiaan Suomen kunniaksi Helsingin Musiikkitalolla 14.-15.10.2017 ja itse finaali on 15.10. klo 20.

Let the peoples sing on Euroopan yleisradioiden järjestämä perinteikäs kuorokilpailu, joka on järjestetty jo vuodesta 1961. Kilpailussa on kolme sarjaa: lapsi- ja nuorisokuorot, aikuiskuorot sekä avoin sarja. Kaikkien voittajista valitaan vielä Silver Rose Bowlin voittaja. Tänä vuonna mukana on yhteensä kahdeksan kuoroa eri sarjoissa.

- Vaskivuoren lukion kamarikuorolle finaalissa mukana olo on ehdottomasti yksi suurimpia saavutuksia kautta sen 50-vuotisen historian, sillä kyseessä on kuitenkin korkeatasoinen kansainvälinen kuorokilpailu, jolla on pitkät perinteet. Erityisen ansiokkaan saavutuksen tästä tekee se, että kyseessä on lukion kuoro, jossa laulajien vaihtuvuus on jatkuvasti poikkeuksellisen suurta verrattuna esimerkiksi musiikkiopistojen tai muiden organisaatioiden yhteydessä toimiviin kuoroihin, Vaskivuoren lukion rehtori Elina Arokannas sanoo.

Kilpailuun lähtevässä kuorossa laulajat ovat laulaneet mukana keskimäärin reilun vuoden - uusimmat jäsenet vain 2 kuukautta. Kilpailu tuo upeasti näkyvyyttä Vantaan kaupungille sekä vantaalaiselle Vaskivuoren lukiolle, sillä se radioidaan, striimataan ja televisioidaan suorana ympäri Eurooppaa.

Kamarikuoro lähtee johtajansa Jonna Vehmasen johdolla suurella sydämellä ja laulamisen ilolla ja riemulla mukaan musisoimaan yhdessä muiden kuorojen kanssa!

Julkaistu: 6.10.2017 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Instagram @vantaankaupunki

Twitter