Korson koulun korvaavat tilat kaupunginhallituksessa

Vantaan kaupunginhallitus käsittelee maanantaina 10. lokakuuta tarveselvitystä Korson koulun korvaavista tiloista.

Tarveselvityksessä on tarkasteltu Korson alueen kouluja kokonaisuutena, ja kokonaisoppilasmäärä tulee ennusteiden mukaan pitkällä aikavälillä vähenemään. Korson koulu sijaitsee aivan Ruusuvuoren koulun läheisyydessä ja on tätä huonommassa kunnossa.

Selvityksessä ehdotetaan, että Korson koulusta luovutaan ja korvaavat tilat rakennetaan Leppäkorven kouluun, jota laajennetaan yhtenäiskouluksi. Kokonaisuudessaan Leppäkorven koulusta tulee noin 900 oppilaan yhtenäiskoulu vuodesta 2021 alkaen.

Alueen koulujen oppimisympäristöjä kehitetään uuden oppimiskulttuurin tarpeisiin tilamuutoksin ja/tai kalusteratkaisuin. Tilamuutosten yhteydessä Nikinmäen opetuspisteessä toteutetaan nuorisotila yhteiskäyttötilana.

Korson yläkoulun purettavassa rakennuksessa sijaitsevan uimahallin korvaaville tiloille on laadittu tilaohjelma ja sen perusteella laskettu kustannusennuste. Uimahalli erotetaan tämän tarveselvityksen jälkeen omaksi hankkeekseen, josta tehdään erillinen hankesuunnitelma erikseen hankittavan Vantaan uimahallien tarveselvityksen pohjalta.

Muita esityslistalla olevia asioita

  • Järjestöjen työllistämistuen nostaminen määräaikaisesti 500 euroon kuukaudessa
  • Kivistön koulun alueen suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailu
  • Asemakaavan muutos Helsingin pitäjän kirkonkylässä

Tarveselvitykseen ja kokouksen esityslistaan voi tutustua tarkemmin osoitteessa paatokset.vantaa.fi.

Julkaistu: 6.10.2017 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter