Kutsunnat käynnistyivät Vantaalla

Vantaan kutsunnat pidetään 18.–27.10.2017 klo 8–13 Tikkurilan urheilupuiston urheilutalossa osoitteessa Läntinen Valkoisenlähteentie 52, 01300 Vantaa.

Kutsunnat on myös hyvä tilaisuus tavoittaa kokonainen ikäluokka ja vaikuttaa heidän terveyskäyttäytymiseensä. Tänä vuonna kutsuntaikäisille annetaan tietoa suun terveydestä ja seksuaaliterveydestä.

Suun terveydenhuollon neuvontapisteellä kerrotaan esimerkiksi, miten suu ja hampaat pidetään puhtaina ja terveinä. Lisäksi nuorille kerrotaan tupakan, nuuskan ja kannabiksen sekä energiajuomien ja muiden sokeria sisältävien tuotteiden haitallisista terveysvaikutuksista.

– Monet varusmiehet aloittavat tupakan ja nuuskan käytön juuri palvelusaikana. Myös sokeria ja happoja sisältävien virvoitusjuomien nauttiminen sekä herkkujen napostelu saattaa lisääntyä. Hampaiden puhdistaminen voi varusmiesaikana unohtua tai vaikeutua metsäleirien aikana, kuvaa suuhygienisti Saila Vesterinen.

Kutsuntaikäisiä suositellaan hakeutumaan suun terveystarkastukseen, mikäli edellisestä käynnistä on vierähtänyt useampi vuosi. Lisätietoja kutsuntaikäisten suun terveydenhoidosta löytyy esimerkiksi Suu ruotuun -sivustolta.

Muistathan – ennakkoterveystarkastus ennen kutsuntoja

Ennen kutsuntoja on asevelvollisuuslain mukaan jokaisen kutsuntaikäisen miehen käytävä ennakkoterveystarkastuksessa. Vantaalla ennakkoterveystarkastuksia tehdään opiskeluterveydenhuollossa sekä terveysasemilla.

Lisätietoa kutsunnoista

Julkaistu: 18.10.2017 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter