Musikens vingslag -konsertti juhlistaa Vantaan ruotsinkielistä musiikkioppilaitostoimintaa

Kuva: Sakari Manninen

Vantaan ruotsinkielinen musiikkioppilaitostoiminta täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Virstanpylvään kunniaksi Vanda musikinstitut järjestää Musikens vingslag -konsertin Kulttuuritalo Martinuksessa keskiviikkona 1.11. kello 18.30.

Hauska ja juhlava konsertti esittelee musiikkiopiston monipuolista perustoimintaa ja sen hedelmiä. Illan aikana kuullaan muun muassa kuoro- ja orkesterimusiikkia sekä nuorten solistien, huiluyhtyeen ja rumpuryhmän esityksiä. Lisäksi luvassa on musiikkiopiston entisen oppilaan yllätysesiintyminen.

–Musikens vingslag on hieno läpileikkaus toiminnastamme. Näytämme, miten mahtavia juttuja teemme! Vantaan musiikkiopiston apulaisrehtori Tuuli Hamarila-Theakston kehuu.

Juhlakonsertin juontavat näyttelijät Marika Westerling ja Jan-Christian Söderholm. Konserttiin on vapaa pääsy. Halutessaan konserttiin tulijat voivat tukea musiikkiopiston toimintaa ostamalla paikan päältä viiden euron hintaisen käsiohjelman.

Kulttuuriteko: Historiikki Vantaan ruotsinkielisestä musiikkiopetuksesta

Konsertin yhteydessä julkistetaan Vantaan ruotsinkielisestä musiikkioppilaitostoiminnasta tehty 30-vuotishistoriikki ”Vi gick vår egen väg eller Berättelsen om en svensk musikskola i Vanda”. Historiikin on kirjoittanut toimittaja Janne Strang.

Ruotsinkielinen musiikkioppilaitostoiminta on alkanut Vantaalla 1987 yksityisessä musiikkikoulussa, josta se siirtyi Musikinstitutet Kungsvägenin alaisuuteen. Vuonna 2011 ruotsinkielinen opetus liitettiin Vantaan musiikkiopistoon. Nykyään ruotsinkielinen toiminta järjestetään Vanda musikinstitut – VMI -nimen alla.

Uunituoretta historiikkia varten on haastateltu muun muassa Vantaan ruotsinkielisen musiikkioppilaitowww.facebook.com/events/1938982079696357/stoiminnan perustajaa Inge-Britt Åkerblom-Sohlströmiä sekä ruotsinkielisen opetuksen puolella toimineita vanhoja ja nykyisiä opettajia, oppilaita ja rehtoreita.

Historiikki on myynnissä konsertin yhteydessä 10 euron hintaan.

Pressmeddelande på svenska: vanda.fi/nyheter/101/0/135234

Musikens vingslag Facebookissa: facebook.com/events/1938982079696357

Julkaistu: 19.10.2017 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter