Asukasfoorumi Martinlaakson koululla

Martinlaakson asukasfoorumissa vilkasta keskustelua arjen asioista

Asukasfoorumi keräsi torstai-iltana Martinlaakson koulun ruokalan täyteen asukkaita keskustelemaan kaupungin johdon ja virkamiesten kanssa alueen nykytilanteesta ja tulevasta. Puheenaiheet sivusivat arkielämän monia eri puolia; asuntorakentamista, pysäköintiä ja liikuntapaikkoja. Alkuvuodesta eläkkeelle jäävä kaupunginjohtaja Kari Nenonen sai martinlaaksolaisilta kiitosta hyvästä johtamisesta.

Kaupunginjohtaja loi asukasfoorumin aluksi katsauksen Vantaan kehitykseen ja totesi Vantaan väestön kasvun olevan tällä hetkellä todella vahvaa. Tämä vaatii jatkossakin paljon investointeja.
- Myyrmäen suuraluekin vastaa kooltaan jo keskikokoista suomalaista kaupunkia. Onneksi myös työpaikkaomavaraisuus on meillä Vantaalla hyvä, Nenonen totesi.

Nenonen kertoi myös uuden strategiakauden tavoitteista.
- Strategia on yhteinen näkemys Vantaan tulevaisuudesta. Ensi vuonna aiomme panostaa mm. vantaalaisten hyvinvoinnin edistämiseen, onnistuneisiin sisäilman korjaustoimenpiteisiin sekä asuntokaavoitukseen ja -tuotantoon. Haluamme myös, että Vantaan työllisyys kehittyy parhaiten pääkaupunkiseudulla ja että olemme tämän alueen nopeimmin kasvava yritysympäristö, Nenonen listasi.

Loppuillasta apulaiskaupunginjohtajat ja virkamiehet vastasivat asukkaiden kysymyksiin. Martinlaaksolaisia puhuttivat mm. ladut, koulutilat, uusien vantaalaisten uimahallikäyttäytyminen, kadunvarsipysäköinti, ikäihmisten harrastustilat sekä lentoaseman kasvavien matkustajavirtojen hyödyntäminen. Kiivainta keskustelua käytiin asumiseen liittyvistä kysymyksistä; uusien kerrostalojen asuntokoot, kaavoitusratkaisut, veden laatu, veden määrä haja-asutusalueilla ja katujen auraaminen kiinnostivat.

Vantaan kaupungin asukasfoorumeissa kaupunkilaisilla on mahdollisuus tavata kaupungin johtoa ja kertoa päättäjille toiveitaan. Avoimia asukasfoorumeita on järjestetty noin kaksi kertaa vuodessa eri alueilla ja joskus tiettyihin teemoihin liittyen. Edellinen asukasfoorumi oli keväällä Koivukylässä.

Lue lisää kuntalaisen osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksista.

Julkaistu: 27.10.2017 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter