Rakkauslaulut rytmittävät Vantaan musiikkiopiston Suomi 100 -pääkonserttia

Kuva: Sami Lievonen

Vantaan musiikkiopiston 100 soivaa hetkeä -sarjan pääkonsertti, Repullinen rakkautta – Reissumiehestä räppiin, esitetään Kulttuuritalo Martinuksessa keskiviikkona 15.11. kello 19.

Viihdyttävän ja koskettavan illan aikana Vantaan musiikkiopiston oppilaista koottu viihdeorkesteri solisteineen esittää kotimaisia lauluja, jotka tuovat esiin rakkauden eri puolet ihastumisen ensihuumasta eron tuskaan ja suruun.

–Olemme koonneet yhteen Suomen 100-vuotisen historian ihanimpia ja kuunnelluimpia rakkauteen liittyviä lauluja. Musiikkiopiston oppilaat ja opettajat ovat yhdessä valinneet kappaleet, ja sovitukset useimpiin kappaleisiin on tehnyt illan kapellimestari Teppo Salakka. Monipuolista ohjelmistoa tulkitsee lähes sata laulajaa ja soittajaa, Vantaan musiikkiopiston apulaisrehtori Monna Relander kertoo.

Palefacen kanssa tehty rap-biisi saa ensiesityksensä

Eri teemoihin jaettu konsertti johdattaa yleisön monenlaisiin tunnelmiin. Esimerkiksi Kermakakku-teeman kappaleet ovat vanhojen kotimaisten elokuvien koko kansan suosikeiksi tekemiä klassikoita, Vahvat naiset -osio sisältää myös nykypäivän hittejä ja Universumi minussa -osion aikana taas kuullaan muun muassa Haloo Helsinkiä.

Konsertti sisältää myös kantaesityksensä saavan Reissumies-räpin, jonka musiikkiopiston oppilaat ovat tehneet rap-muusikko Palefacen kanssa päivittäen Reppu ja reissumies -kappaleen vuoteen 2017.

Konsertin visuaalisen ilmeen ovat luoneet Vantaan musiikkiopiston musiikkiteatterin opettajat Marko Alastalo ja Ida Backer. Puvustuksesta vastaavat Vantaan ammattiopisto Varian vaatetusalan opiskelijat.

Illan juontavat Vantaan musiikkiopiston entiset oppilaat, Ylen toimittajina tutuiksi tulleet Ville Komppa ja Riikka Smolander. Konserttilippuja voi ostaa Ticketmasterista.

Tervetuloa myös muihin 100 soivaa hetkeä -konsertteihin

Vantaan musiikkiopiston 100 soivaa hetkeä -sarjan tilaisuudet kuuluvat viralliseen Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaan. Tutustu syksyn konserttilistaukseen. Valtaosaan konserteista on vapaa pääsy.

Repullinen rakkautta – Reissumiehestä räppiin -konsertti Facebookissa

Julkaistu: 30.10.2017 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter