Promokuva esityksestä Musik från Savskogen

Vantaan Svenska veckan on kaikkien juhla

Suomen suurinta ruotsinkielistä kulttuurijuhlaa Svenska veckan -viikkoa vietetään ympäri Suomea 6.-12.11. Vantaalla viikko tarjoaa kaikille vantaalaisille tarkoitettua monipuolista ohjelmaa; juhlia, näyttelyä, luentoa ja mahdollisuuden nauttia lounas tai kahvikupponen ruotsiksi rupatellen. Lapset voivat kielikylpeä vaikkapa konserteissa.

Juhlaviikon avaava kaksikielinen Stenkullan vuori kertoo -näyttely esittelee muuttuvaa Vantaata jääkaudelta tähän päivään. Se on esillä Dixin Vantaa-infossa ma 6-10.11. ja Myyrmäen Vantaa-infossa 13–17.11. Ruotsiksi kuultava luento Rakkaudesta menneeseen kurkistaa jännittäviin paikkoihin ja arkeologian kulissien taakse. Luento pidetään Övre Nybackan kestikievarissa ti 7.11. klo 18.

Sotungin lukion perinteinen Svenska dagen -juhla järjestetään ma 6.11. klo 10.15. Lukion kuoro esiintyy mm. yhdessä Västersundom ala-asteen kuoron kanssa. Saman päivän iltana klo 18 on vuorossa Svenska dagen -juhla Helsinge skolanilla. Juhlapuhujana kuullaan Jakob Södermania ja musiikista vastaa mm. Vantaan musiikkiopisto. Molemmat tilaisuudet ovat kaikille avoimia.

Myyrmäen kirkossa järjestetään 6.11 klo 12.30 kaiken ikäisille suunnattu Svensk träff laulun, esitelmän ja kahvin merkeissä. Hiekkaharjun, Martinlaakson ja Tikkurilan kirjastoissa lasten on mahdollista osallistua Storytelling -työpajoihin. Ja Vernissassa lapset pääsevät nauttimaan musiikista sekä Musik från Savskogen -nukkemusikaalissa ke 8.11. klo 9.30 (kuvassa) että Arne Alligatorin isänpäiväkonsertissa su 12.11. klo 11.

Svenska veckan -viikon kunniaksi kannattaa hyödyntää myös mahdollisuus keskustella ruotsiksi lounaan tai kahvin äärellä. Lounas på svenska ke 8.11. klo 11–12.30 Vantaan kaupungintalolla ja Kaffe på svenska to 9.11. klo 15–16 Kahvila Christelissä, Tikkurilan uuden torin kupeessa. Omakustanteinen lounas- ja kahvitilaisuus ovat kaikille avoimia. Virheitä saa tehdä ja yksikin ruotsinkielinen sana on hyvä alku.

Tervetuloa nauttimaan kulttuurista ruotsiksi!

Svenska veckan -kulttuuriviikkoa on vietetty vuodesta 2000 asti. Tänä vuonna sitä juhlitaan 6.-12.11. viidellätoista paikkakunnalla Suomessa. Tapahtuman katto-organisaationa toimii Folktinget.

Lue lisää: www.svenskaveckan.fi, Vantaan ohjelma

Julkaistu: 31.10.2017 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter