Vantaan kaupunki haastaa vantaalaiset toimijat Lapsi mukaan töihin -päivään

Vantaan kaupunki osallistuu 24.11. vietettävään Lapsi mukaan töihin -päivään. YK:n lapsen oikeuksien viikolla järjestettävä valtakunnallinen teemapäivä tutustuttaa lapsia heille tuttujen aikuisten työpaikkoihin ja työtehtäviin.

Lapsi mukaan töihin -päivänä työntekijät voivat kutsua lapsensa, kummilapsensa tai jonkun muun itselleen läheisen lapsen vierailemaan työpaikalleen. Teemapäivää voidaan viettää esimerkiksi aamu- tai iltapäivän verran tai vaikka koko päivän ajan. Ohjelmaan voi kuulua muun muassa työpisteiden ja työtehtävien esittelyä tai jokin toiminnallinen, lapsille soveltuva tehtävä.

Kaupungin toimipisteitä rohkaistaan osallistumaan teemapäivään

Vantaan kaupunki kannustaa mahdollisimman monia toimipisteitään osallistumaan Lapsi mukaan töihin -päivään.

–Kutsumalla lapsia työpaikoille työyhteisöillä on mahdollisuus kuulla lasten ajatuksia sekä ideoita ja työntekijät voivat tutustua työtovereilleen läheisiin lapsiin. Myös päivään osallistuvat lapset hyötyvät, kun he pääsevät tutustumaan heille tärkeiden aikuisten työpaikkaan ja näkevät, miten siellä tehdään töitä, Vantaan kaupungin lasten ja nuorten palvelujen koordinaattori Tia Ristimäki kertoo.

Teemapäivään osallistumalla Vantaan kaupunki haluaa kehittää lapsiystävällistä työkulttuuriaan entistäkin paremmaksi. Mukana olevat toimipisteet järjestävät nuorille vierailijoilleen ohjelmaa itsenäisesti ja mukaan ilmoittautuneiden lasten ja nuorten ikähaitarin huomioiden.

Vantaalaiset toimijat, tulkaa mukaan!

Vantaan kaupunki haastaa kaupungissa toimivat yritykset, järjestöt ja seurakunnat osallistumaan Lapsi mukaan töihin -päivään. Toivottavasti myös mahdollisimman moni vantaalainen innostuu kampanjasta, ehdottaa teemapäivään osallistumista omalle työnantajalleen ja kutsuu itselleen läheisen lapsen piipahtamaan työpaikallaan.

–Tehdään yhdessä iloinen ja lapset huomioiva päivä, Tia Ristimäki kannustaa.

Lapsi mukaan töihin -päivä järjestetään nyt Suomessa toista kertaa. Teemapäivän valtakunnallista toteutusta koordinoi Lapsiasiavaltuutetun toimisto yhteistyössä Lastensuojelun Keskusliiton, työ- ja elinkeinoministeriön sekä työmarkkinajärjestöjen kanssa.

Tutustukaa työpaikalla porukassa kampanjaan ja ilmoittautukaa mukaan: lapsimukaantoihin.fi.

Julkaistu: 1.11.2017 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter