Tarkennuksia Helsingin Sanomien Vantaankosken liityntäpysäköintiä koskevaan artikkeliin

Vantaankosken asema
Vantaankosken asema

Helsingin Sanomissa (hs.fi -verkkopalvelussa 31.10.2017 ja painetussa lehdessä 1.11.2017) ilmestyi artikkeli, joka käsitteli Vantaankosken liityntäpysäköintialueella jaettuja pysäköintivirhemaksuja.

Vantaan kaupunki haluaa tarkentaa joitain artikkelin tietoja.

Vantaankosken liityntäpysäköintialueelle asennettiin torstaina 26.10.2017 liikennemerkkien lisäkilvet, joissa osoitettiin, että alueella on käytettävä pysäköintikiekkoa. Maanantaina 30.10.2017 kaupungin pysäköinninvalvonta osoitti alueella pysäköinninvirhemaksun 114 ajoneuvolle.

Artikkelia varten oli haastateltu myös kaupungin liikennesuunnittelupäällikkö Markus Holmia, jonka kommentteja ei artikkelissa päädytty julkaisemaan.

- Syksyn aikana vastaavia lisäkylttejä liikennemerkkeihin on asennettu myös muille Vantaalla sijaitseville liityntäpysäköintialueille. Alueilla on pääasiassa voimassa 12 tunnin aikarajoitus pysäköintikiekolla, sillä ne on tarkoitettu työmatkalaisille. Pysäköintikiekon käyttövelvollisuus helpottaa pysäköinnin valvontaa ja aikarajoituksella on tarkoitus varmistaa, että liityntäpysäköintipaikkoja käyttävät joukkoliikenteellä matkaa jatkavat eli todelliset liityntäpysäköijät, eivätkä ne päädy esimerkiksi asukaspysäköintiin tai muuhun pitkäaikaiseen pysäköintiin. Vantaan kaikilla liityntäpysäköintialueella on pyritty yhtenäiseen merkintäkäytäntöön, Holm toteaa.

Liikennemerkeistä ja niiden asentamisesta päättää liikennesuunnittelu, joka tekee vuosittain satoja liikennemerkkimuutoksia. Liikennesuunnittelun tehtävänä on myös tiedottaa merkeistä, ja jatkossa tähän aiotaan panostaa entistä paremmin.

- Tällä kertaa emme selvästikään tiedotuksessa onnistuneet. Jatkossa merkittävät muutokset liikennemerkkeihin tullaan tiedottamaan mahdollisimman laajasti. Sekä laajoissa että suppeammissa liikennemerkkimuutoksissa tullaan jatkossa tekemään tiiviimpää yhteistyötä liikennesuunnittelun ja pysäköinninvalvonnan välillä, jotta muutoksista liikennemerkeissä voidaan tiedottaa paikan päällä, esimerkiksi jakamalla aluksi virheellisesti pysäköidyille ajoneuvoille huomautuksia. Lisäksi selvitämme, miten voisimme tiedottaa merkittävistä muutoksista liikennemerkeistä jonkin aikaa paikan päällä, esimerkiksi varsinaisten liikennemerkkien yhteydessä, Holm kertoo.

Kaupungin pysäköinninvalvonnan tehtävänä on valvoa, että pysäköinti tapahtuu merkkien mukaisesti. Liityntäpysäköintialueiden pysäköinninvalvonta on jokapäiväistä toimintaa.

Julkaistu: 1.11.2017 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter