Vantaa hakee 16–44-vuotiaita miehiä itsenäisyyspäivän kunniavartiostoon

Kuva: Neetta Eriksson

Suomen suuren juhlavuoden kunniaksi itsenäisyyspäivänä 6.12.2017 kello 9.30 Helsingin pitäjän kirkon hautausmaalla järjestetään kunniavartiosto talvi- ja jatkosodassa kaatuneiden muistoksi.

Kunniavartiosto edeltää Pyhän Laurin kirkossa kello 10 alkavaa kaksikielistä juhlajumalanpalvelusta. Kunniavartioston toteutus on ainutlaatuinen: kullakin sankarihaudalla seisoo samanikäinen mies kuin vainaja oli kaatuessaan.

Sankarivainajien hautoja on Helsingin pitäjän kirkon hautausmaalla kaikkiaan 167. Haemme nyt kunniavartiostoon sankarivainajien ikäjakauman mukaisesti 16–44-vuotiaita miehiä.

Haku on kaikille avoin. Tule mukaan kunniavartiostoon toteuttamaan ikimuistoista juhlavuoden tapahtumaa ja ilmoittaudu 27.11. mennessä. Ilmoittautuminen on sitova.

Vaikka kunniavartiosto seisoo itsenäisyyspäivänä sankarihaudoilla noin puoli tuntia, osallistujien on saavuttava paikalle ajoissa. Kunniavartioston toteuttamiseen kannattaakin varata noin tunnin verran aikaa.

Sankarihautojen kunniavartiosto on osa Vantaan Suomi 100 -ohjelmaa. Tutustu myös muuhun Suomen syntymäpäiväviikon ohjelmaan Vantaalla.

28.11.2017

Vantaan kunniavartiostoon ilmoittautuminen on päättynyt. Lähetämme lähipäivinä jokaiselle ilmoittautuneelle sähköpostitse tiedon, kenen sankarihaudalle hänet on mahdollisesti valittu seisomaan ja missä hauta sijaitsee. Viesti sisältää myös muut tarpeelliset tiedot.

Kiitos mukaan ilmoittautuneille ja kaikille kunniavartiostoa koskevia viestejä jakaneille.

Hyvää itsenäisyyspäivää!

30.11.2017

Katso kunniavartiostoon osallistuvien ennakkotunnelmia Vantaa-kanavan videolta.

Julkaistu: 2.11.2017 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter