Mies tietokoneen ääressä

Digi-infoa Vantaa-infosta

Tiesithän, että digitaalisten laitteiden ja palveluiden haltuunottoon on tarjolla tukea? Vantaa-infoissa autetaan päivittäin asiakkaita verkkoasioinnissa, skannaamisessa ja netin käytössä. Nyt Tikkurilan Vantaa-infossa saa joka tiistai klo 13–16 apua myös erilaisissa laitteisin liittyvissä asioissa. Digi-infossa Pilviagenteiksi kutsutut neuvojat opastavat, kun tarvitset apua esimerkiksi uuden laitteen hankinnassa ja sosiaalisen median tai älypuhelimen käytössä.

Vuodenvaihteessa 2016-2017 kirjastojen, Vantaa-infojen ja asukastilojen asiakkaille tehtiin kysely tietokoneen käytön ja nettiasioinnin tukitarpeista. Vastauksissa nousi esiin, että apua kaivattiin etenkin kuvien siirtämiseen, uusien älylaitteiden käyttöönottoon, viranomaisasiointiin sekä tietoturva-asioihin, mutta myös mm. pilvipalveluiden ja sosiaalisen median käyttöön.

Vantaan kaupungilla digi- tai verkkoasioinnin tukea annettaan Vantaa-infojen lisäksi mm. kirjastoissa, asukastila Kafnetissa sekä Aikuisopiston kursseilla ja luennoilla. Vantaa-infoissa järjestetään myös tietoturva-aiheisia infoja. Seuraava Turvallisen netin käytön -info on Tikkurilan Vantaa-infossa lauantaina 11.11. klo 12-13 ja Myyrmäen Vantaa-infossa keskiviikkona 22.11. klo 12-13. Kumpaankin tilaisuuteen voi ottaa oman laitteen mukaan ja tietoturva-asioista kerrotaan selkokielellä ilman tietoteknistä termistöä.

Kaupungin lisäksi e-asioinnin neuvontaa ja ohjausta antavat järjestöistä esim. senioreille Enter ry, maahanmuuttajille Hakunilan kansainvälinen yhdistys, sekä Vantaan Invalidit, joka tarjoaa Liikkuvaa Digi-apua kotiin. Myös osa alan yrityksistä antaa atk-apua kotiin.

Vantaa-info

Julkaistu: 6.11.2017 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter