CulturaFest kannustaa kulttuurien väliseen vuoropuheluun

Tapahtumaa järjestää kansainvälinen ammattilaistiimi Kuvaaja: Svetlana Mikhailova

Vantaalla ja Helsingissä marraskuussa järjestettävä CulturaFest on uudenlainen nykykulttuurifestivaali, joka kokeilee, tutkii ja tuo yhteen ihmisiä, taiteenlajeja ja ajatuksia. Tapahtuma edistää monikulttuurisuutta sekä kulttuurien ymmärrystä ja pyrkii kokoamaan yhteen kaikki, joita yhdistää rakkaus kulttuuriin ja halu kehittyä sen avulla.

- CulturaFest haluaa olla alustana monikielisessä Suomessa käytävälle dialogille. Ei ole väliä, mistä tulet ja mitä kieltä puhut, kertoo festivaalijohtaja Anna Sidorova.

CulturaFest tarjoaa taidetta, elokuvaa, keskusteluja ja musiikkia sekä ohjelmaa lapsille. Ohjelma tutustuttaa suomenvenäläiseen kulttuuriin. Kaikki tapahtumat ovat maksuttomia.

Taiteilijaduo SashaPashan näyttely RAPPU/ПАРАДНАЯ toimintakeskus Silkinportissa tutustuttaа suomalaisten, Venäjää töissään tarkastelevien, nykytaiteilijoiden töihin. Osallistava näyttely on kuin venäläisen kerrostalon rappukäytävä.

Taidetalo Toteemissa avautuu pop-up kahvilan blinibrunssi ja Vernissa tarjoaa katsottavaa niin taide-elokuvan, kuin dokumenttien ystäville. Avantgardistinen Pervorossiane (1967) on visuaalinen elämys, ja Boris Nemtsovin elämästä kertova The Man Who Was Too Free (2016) kietoutuu Venäjän nykyhistoriaan. Elokuvasta siirrytään keskustelemaan Vantaan venäläiselle klubille, missä on ohjelmassa myös musiikkia.

Julkaistu: 8.11.2017 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter